נפיחות וגזים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

11/08/2008 | 15:37 | מאת: נועה

אני רוצה להתייעץ בפעם המיליון לגבי הבעיה הזו, אני לא מבינה למה זה קורה לי, אני אוכלת בריא, בזמן האחרון התחלתי לסבול מזה כבר משעות הבוקר כלומר כבר מהדבר הראשון שאני מכניסה לפה שזה קורנפלקס עשיר בסיבים ויוגורט שאמור לעזור לכל בעיות העיכול, אבל שום דבר לא עוזר, כבר עשיתי את כל הבדיקות דם האפשריות (מומחית גסטרו הפנתה אותי) ואמרה שזה כל מה שהאוכלוסיה סובלת ממנו, ונתנה לי כדורים שיכולים לעזור, אבל הם לא עוזרים אני לא מוכנה לקבל את הטיעון הזה שכולם סובלים ממנו, זה לא ממש מעניין אותי ומנחם, אני סובלת, יש שעות ביום שזה מתגבר וניהיים לי יותר גזים עד כדי כך שאני לא מסוגלת לקום מהכיסא שלי, הרגשה מאוד לא נעימה כי אני אמורה להיות דינמית בתפקידי וללכת לפגישות,אני מרגישה נורא נפוחה, אני מרגישה לא בנוח עם הבגדים שאני לובשת כי אני מרגישה שהם עוד שנייה מתפוצצים עליי. בבקשה תייעצו לי משהו אחר, ורק אל תשלחו לי שוב מאמרים נוספים שזה בא ממצבים פסיכולוגים, כי זה ממש לא, אני מרגישה ממש טוב עם עצמי ולא נמצאת בשום לחץ, אני בלחץ מזה שיש לי את התופעה הזו.

15/08/2008 | 12:04 | מאת:

היי נועה, תסמונת המעי הרגיז לא נגרמת כתוצאה ישירהוגורפת של מצבים פסיכולוגיים. מי שאומר לך את זה מציג זאת בצורה פשטנית מדי, אבל לא ניתן להתכחש לעובדה שאנחנו מערכת אחת של גוף ונפש וקשה להפריד בין השניים. יש קשר, אין מה לעשות. עובדה שרוב הסובלים מהתסמונת שמים לב שבימים קשים יותר הכל מחמיר. חוץ מזה, אני הרי לא מכירה אותך אישית ולא יודעת עליך כלום, אבל באופן כללי,למרות שאת טוענת שאת לא נמצאת בשום לחץ, לא כל לחץ נפשי הוא מודע, ויש גם גורמים תת הכרתיים שמשפיעים עלינו בדרכים גופניות, גם אם אנחנו לא ממש מודעים להם. אבל מספיק "לחפור" בעניין הזה :) באופן מעשי, אני לא יודעת עד כמה עשית שינויים תזונתיים בתפריט שלך (כמו בדיקת אי סבילות ללקטוז שתוצאותיה מפתיעות הרבה אנשים). תנסי כמה שפחות לאכול מוצרי קמח לבן, סוכר לבן וסוכרי דיאט, למשל. גם תוספי פרוביוטיקה עשויים לעזור לך. אני מציעה לך (אפילו שאת לא במתח :)....לקרוא את הספר "לקחת לבטן במקום ללב" (משהו כזה) שכתב פרופ' עמי ספרבר בדיוק על נושא זה. יש שם הרבה תובנות ועצות יעילות. גם ייעוץ נטורופתי יכול להועיל, אבל תיזהרי משרלטנים. נסי קודם במרפאה לרפואה משלימה של קופ"ח שלך. יתכן שיש לך אלרגיות לאוכל מסוים שאת אוכלת באופן קבוע והוא גורם לך לצרות. חשוב לבדוק את זה. הרבה בריאות

02/09/2008 | 16:11 | מאת: עמיחי

שלום נועה את מתארת בהחלט מצב לא סדיר שמעיק מאוד. יש הרבה סיבות וסברות שיכולים לגעת בדבר אנסה למנות מה שנראה לי לנכון. חסר לי מידע חיוני, מהו אורח החיים שלך מבחינת סדר היום בארוחות, האם את אוכלת מייד כשאת קמה? האם את אוכלת מהר מידי או לא מתרכזת באוכל ובולעת הרבה אוויר? מה לגבי היציאות האם הן מלאות או חסרות,כמה פעמים ביום והאם יש הקלה זמנית? ממה מורכבת התזונה שלך כרגע? מה את אוכלת פחות או יותר במשך היום? מהו המשקל שלך והאם את עושה פעילות גופנית בהווה,היית עושה בעבר? ממתי את סובלת מהבעיה? אני מניח שהתעניינת ועשית את המחקרים שלך בנוגע לגזים והגורמים להם ובטח הציעו לך לקחת טבליות פרוביוטיקה. כמוכך יש השלמות נוספות שחיוניים לתהליכי העיכול כמו האינימים שאת לוקחת שמקורם בתזונה אופטימלית או מתוספים שיכולים לסייע. מקווה שהמעט עזר ולא הציק בחסרונו מצפה לתשובה כדי להכנס לשורש העניין כדי למצוא את הפתרון המתאים. כל טוב ובהצלחה