כאבי בטן + גזים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/08/2008 | 15:50 | מאת: דוד

שלום רב ! מזה 10 שנים כאשר אני מתעורר בבוקר יש לי כאבי בטן חזקים וגזים,לאחר יציאה לא נעימה זה עובר,לפעמים במשך היום זה קורה שוב,עברתי סדרת בדיקות וכל הבדיקות יצאו תקינות,רופא המשפחה המליץ על כדורים נגד גזים וזה ממש לא עוזר,מה עלי לעשות?

15/08/2008 | 11:52 | מאת:

היי דוד, חשוב לדעת האם באמת עשית את "כל הבדיקות". בהנחה שהבעיה נשמכת 10 שנים ולא הוחמרה, או לחילופין, אין לך חום, דימום ובדיקות הדם תקינות, כנראה שזה משהו שקשור לתזונה או תסמונת המעי הרגיז. האם עשית בדיקת "אי סבילות ללטוז"? יכול להיות שאתה לא מעכל טוב מוצרי חלב וזאת הסיבה לכך. יש כדורים שניתן לקחת להקלה. מעבר לזה, תנסה לשנות את התפריט הקבוע שלך ולבדוק האם משהו מיוחד בתזונה שלך (קמח לבן, למשל? מוצרי דיאט?) גורמים להחמרת התסמינים. הרבה בריאות

02/09/2008 | 15:36 | מאת: עמיחי

דוד היקר שלום הייתה לי תופעה דומה אולי אני יכול לייעץ לך. הייתי מציע לשלב פעילות גופנית אירובית ולחקור ולבדוק על התזונה שאתה צורך יש הרבה עניינים כגון רגישות לחלב,לגלוטןר לדעתי הסיבה העיקרית היא אכילת יתר,לא מסודרת ואורח תזונה חסרת סיבים ומעובדת. אם ההשערות נכונות הפתרון הוא תהליך פשוט יחסית:אכילה בשעות קבועות,להמנע מאכילת יתר,לעשות מידי יום 20 דקות פעילות גופנית מתונה(לא קורעת) ולאכול מאכלים מזינים כגון דגנים,אגוזים וירקות ולהרבות בשתייה. בריאות טובה