פרוצדורת PEG

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

05/08/2008 | 10:43 | מאת: בת של מטופלת

שלום רב, אמי בת 67, נכה סיעודית בעקבות אירועים מוחיים ומחלה בגזע המוח. סובלת מבעיות בליעה (החלק האוראלי/הקדמי הוא שאינו מתפקד) ולאחר כשנה של ניסיונות האכלה של אוכל מרוסק והיעזרות בתוספות כאנשור וכו' - מסתמן כי משקלה עדיין יורד באופן דרמטי ותזדקק להזנה ישירות לקיבה. במרפאת בליעה הומלץ על PEG. רציתי לברר: 1) מה ההליך (המנהלי) לפרוצדורה? 2) אם קיימות אלטרנטיבות לפרוצדורה זו. תודה.

06/08/2008 | 21:03 | מאת:

היי לך, מניסיון של בן משפחתי שהיה חולה אונקולוגי - רופא גסטרו ממליץ על העניין ומפנה לרופא כירורג. ההליך כרוך בניתוח. לגבי האלטרנטיבות, יש אלטרנטיבה שהיא הזנה דרך עורק בצוואר או בחזה - מסוכן ולא מומלץ. ה-peg החזיק את בן משפחתי שהיה חולה בסרטן הוושט במשך שנתיים. מדי פעם היו צריכים לתפור מחדש את החיבור של הצינור לבטן, אבל יחסית לאלטרנטיבה דרך הצוואר, ה-peg עדיף. http://www.infomed.co.il/questions/q_113004_3.htm הרבה בריאות ובהצלחה.