כאבים במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/08/2008 | 12:35 | מאת: אתי.ד

אחי בן 50, רווק, סובל מכאבים בקיבה. לטענתו כל מה שהוא אוכל מריץ אותו לשירותים, שלשולים רבים, ולאחר שהיה בשירותים הוא מתחיל להרגיש כאבים שעולים לכיוון הגב , הבטן ומטה וחומציות שעולות לו לפה. לציין שהוא עשה את הבדיקות: דם, אולטרסאונד בקיבה, גסטרופיה (כמה פעמים) ולפי הבדיקות אין כלום. הוא היה אצל גסרולוג הוא נתן לו כדורים שלטענתו לא עוזרים. הוא סובל מאוד,אינו יכול לתפקד בעבודה ואיני יודעת לאן להפנותו? האם הוא יכול לבקש מרופא הפנייה למכון כלשהו שמומחה למערכת העיכול? אם כן מאיזה רופא? אשמח לקבל פרטים בכדי לעזור לו

06/08/2008 | 10:20 | מאת:

היי אתי, לא ציינת אם אחיך עבר קולונוסקופיה, בגלל השלשולים. בדיקה זו צריכה להיות חלק מהבירור. כדאי לעשות גם בדיקת נשיפה ללקטוז - יש מצב שהוא פיתח אי סבילות למוצרי חלב, וגם בדיקת נשיפה לחידק הליקובקטר פילורי. אם כל הבדיקות האלה תקינות, יתכן שמדובר במעי רגיז ויש כל מיני דברים שאפשר לעשות כדי להקל, החל בשינויים תזונתיים, תרופות, ביופידבק, ועוד. הנושא רחב מאד ויש ספרים וחומרי מידע. אבל קודם כל, שילך לרופא גסטרו מומחה (אפילו פרטי) לבירור מקיף ורציני. הרבה בריאות