דימום מלווה בנוזל מוגלתי מפי הטבעת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

31/07/2008 | 17:11 | מאת: א.

שלום רב, אני סטודנטית בת 23 . זו תקופה ארוכה שאני סובלת מיציאות מדממות מפי הטבעת המלוות בנוזל מוגלתי. היציאות הנ"ל אינן מלוות בצואה לרוב ולא יוצאות באופן ספונטני אלא רק כאשר אני מרגישה צורך דחוף. פרט לכך הנני בחורה בריאה באופן כללי. פניתי לרופאת המשפחה שלי שלא בדקה אותי והניחה שמדובר בטחורים והפנתה אותי לפרוקטולוג. יש לציין ששני הוריי סובלים מבעיות טחורים. אינני סובלת מכאבים כלל אך הדבר פוגע באיכות חיי. האם עלי לפנות לייעוץ אצל פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג? האם לדעתך מדובר במשהו חמור שעלי לגשת לרופא באופן מידי? בברכה.

01/08/2008 | 13:24 | מאת:

היי א. את חייבת להיבדק, והרופאת משפחה עם כל הכבוד לה, לדעתי מגלה חוסר אחריות. קודם כל, את צריכה לעשות בדיקת דם, כי יציאות מדממות עם מוגלה יכולות להעיד על מחלת מעי דלקתית, גם אם אין כאבים. בדיקות דם למדדי דלקת, מדדי ספיגה, אנמיה וכו'. זה קודם כל. על פי התוצאות תחליטי לאן ללכת. אם כל הבדיקות תקינות הייתי הולכת לפרוקטולוג, ואם יש סימן לדלקת או אי ספיגה, הייתי הולכת לגסטרו. הרבה בריאות