דיאטת דפ"מ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/07/2008 | 13:06 | מאת: שרון

היי, אני חולה קרוהן ושמעתי על דיאטת דפ"מ שיכולה להקל על תסמיני המחלה. האם מישהו חולה קרוהן ביצע והתמיד בדיאטת דפ"מ? האם זה שיפר את מצבו ובאיזה קצב? מישהו מכיר שלבים בדיאטת דפ"מ? איך להתחיל ולהתקדם בדיאטה? מתכונים לשלבים השונים? תודה, שרון.

30/07/2008 | 14:26 | מאת:

היי שרון, הדעות חלוקות לגבי דיאטת הדפ"ם. יש כאלה שנעזרו בה מאד ויש כאלה שממש לא. לדעתי האישית היא מאד קשה וקשה להתמיד בה. היא מבוססת על הספר של איילין גוטשל "לצאת ממעגל הקסמים", ממליצה לך לקנות ולעיין.אני בהחלט שאבתי ממנו רעיונות. ו יש שם גם מתכונים. אני אישית לא הצלחתי ליישם אותה במלואה, אבל אני בהחלט משתדלת ליישם במידת האפשר מבחינתי את "רוח הדברים" - כמה שפחות סוכר לבן וקמח לבן ומיעוט חלב. כמובן שהדיאטה הרבה הרבה יותר ספציפית והימנעותית. מציעה לך לעשות חיפוש בפורום העמותה ובקישור הבא תמצאי התכתבות בנושא הדיאטה: http://www.crohn.co.il/ShowPostDetails.aspx?PostCode=1172 הרבה בריאות