טיפול בהליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/07/2008 | 12:43 | מאת: אורלי

שלום רב, אני בת 32, בריאה בד"כ, לאחר לידה שנייה. נמצא אצלי חיידק הליקובקטור פלורי עם ערך של 37 לפני ההיריון ולא קיבלתי טיפול מאחר והייתי בהיריון והבנתי שזה טיפול אנטיביוטי משולב. כעת לאחר ההיריון שוב עשיתי בדיקת נשיפה והערך הוא 48. אני מניקה ומתלבטת מה עושים ? אינני רוצה להפסיק להניק אך אינני רוצה להזיק לבריאותי. האם המצב מצריך טיפול מיידי או שהוא סובל דיחוי ? כבר דחיתי את הטיפול כמעט שנה לפני ובזמן ההריון. אין לי שום תופעות או תסמינים מיוחדים כתוצאה מהחיידק אך עצם נוכחותו בגופי מדאיגה אותי. בתודה על ייעוצך בנושא, אורלי.

29/07/2008 | 17:37 | מאת:

היי אורלי, אני לא רופאה אבל עד עד כמה שידוע לי לפחות חלק מהתרופות אינן עוברות בהנקה, תקראי בקישור הבא על טיפולים תרופתיים והנקה, יש שם שאלה גם על ההליקובקטר. אבל מעבר לכך, אם את לא סובלת מתסמינים, למה לא לחכות עד אחרי ההנקה? אני מניחה שזה לא יקח יותר מכמה חודשים. אבל אל תסמכי עלי, תתיעצי עם רופא. :) http://www.infomed.co.il/qIdx/cat_9_21_1.asp הרבה בריאות