שלשולים ממושכים מאוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

21/07/2008 | 19:28 | מאת: אבי

אני סובל במהלך שנתיים משלשולים וגזים עברתי בדיקות נמצא חיידק אליקובקטר אבל גם לאחר חיסולו הבעיה ממשיכה . אין ירידה במשקל אין כאבי בטן בבדיקות הדם יש חוסר ברזל משמעותי גם לאחר לקיחת כדורים ..האם יש חובה לדרוש בדיקות מסוימות ( סיטי, mr i (

21/07/2008 | 22:45 | מאת: עינת

שלום אבי, אני לא רופאה או מומחית, אבל רציתי לענות לך כי גם אני סובלת משלשולים הרבה מאוד זמן ובחיפוש אחר מקור הבעיה עברתי כל בדיקה אפשרית, שללו צליאק, קרוהן,קוליטיס, וכו' וכו'... אבל אני חושבת שאפילו יותר מהבירור הרפואי, מה שהכי חשוב, בתור התחלה, הוא לנסות מייד לשפר את איכות החיים בזמן שמבררים את מקור הבעיה. ברמה המיידית, יש סוגים שונים של כדורים שעשויים להקל עליך בזמן שאתה עובר את הבירור הרפואי. אין סיבה שתסבול אם יש תרופה שיכולה להקל עליך באופן מיידי. לי באופן אישי מאוד עוזר לקחת "קלבטן" אבל ברור שזה משתנה מאדם לאדם. אני מקווה שתרגיש יותר טוב בקרוב. עינת

21/07/2008 | 23:13 | מאת: ג

אבי שלום, כדאי שתיגש לרופא גסטרו, ותבקש בדיקת קולונוסקופיה - לא בדיקה נעימה במיוחד, אבל בהחלט הכי מהימנה. תוך כדי הבדיקה יתכן ויקחו ביופסיות מהמעי, וניתן יהיה לבדוק גם אם יש דלקת, צליאק, או כל מיני מרעין בישין, ואולי למצוא שהכל בסדר. תבקש שיבדקו את כל זה. בנוסף - האם עשו לך בדיקת לדלקת? מדובר על CRP, ו- ESR. מקווה שזה יעזור בתור התחלה. בהצלחה

22/07/2008 | 17:59 | מאת:

היי אבי, מסכימה מאד עם מה שנאמר לך. לפני הבדיקות הפולשניות - אם עוד לא עשית - אפשר לעשות גם בדיקת נשיפה לאי סבילות ללקטוז. לדעתי תיגש לרופא פרטי - גסטרו מומחה שיקדיש לך את כל הזמן שאתה צריך. שווה להשקיע בבריאות. הרבה בריאות