בדיקת נוגדנים לגלוטן לילדים של חולת צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/06/2008 | 23:32 | מאת: צליאקית חדשה

לאחרונה אובחנתי כחולת צליאק. ילדי אמורים לבדוק אפשרות שגם הם חולים. הרופאה של בתי שלחה אותה לבדיקת ENDOMYSIAL Ab בלבד. האם תשובה לבדיקה זו מספיקה לחיוב או שלילה של הימצאות המחלה? תודה

01/07/2008 | 10:42 | מאת:

היי, בד"כ הרופאים לא מסתפקדים בבדיקה אחת ונותנים גם לעשות בדיקת TTG או משהו כזה, (נוגדני טראנסגלוטאמינז). אבל אולי בגלל הקשר המשפחתי הרופאה החליטה מה שהחליטה. אני מצרפת לך מידע מפורט על הבדיקות לצליאק. יש אתר מצויין לאגודה שלהם: http://www.celiac.org.il/aboutthe.asp#faber הרבה בריאות לכל המשפחה