תחליף לסופדקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/06/2008 | 12:48 | מאת: גל

שלום רב, שלחו אותי לקולונוסקופיה שוב והסתבר לי שכבר לא צריך לשתות את הסופודקס האיום (תודה לאל!!!)! רציתי לשאול מהי האלטרנטיבה? רופא המשפחה אמר שמדובר בחומר שממיסים ב-3 ליטר מים ושותים הכל. האם הטעם נוראי כמו הסופודקס? שמעתי שיש כדורים שיש להם את אותה ההשפעה. אתם יודעים אם אפשר לקנות אותם בבית מרקחת פרטי? בקופ"ח אין אותם. תודה רבה!

24/06/2008 | 15:24 | מאת: ג

גל שלום, אינני יודעת, אני מנחשת שמדובר ב"מרוקן". חומר זה מזעזע לא פחות מהסופודקס, רק שזה לוקח יותר זמן לסיים אותו (בכ"ז 3 ליטר:) שאל/י אותו אם לזה כוונתו, ואם כן, הייתי ממליצה לך לבקש ממנו מרשם לחומר הנקרא "פיקו סאלאקס" - אותה פעולה, שנבדקים שהשתמשו בזה, אמרו שהטעם חמצמץ, אך הרבה יותר נסבל מהשאר. ניתן להשיג בסופר פארם. כנס לפורום תמיכה בחולי קרוהן קוליטיס בYNET, ותוכל/י למצוא מידע רב שם לגבי חומר זה, במנוע החיפוש. בכל מקרה - אם כן תחליט/י ללכת על ה"מרוקן" - כדאי להצטייד בהרבה קרטיבים (אננס או לימון - ללא צבא כמובן) בהצלחה בקולונו'.

27/06/2008 | 20:38 | מאת: גל

תודה! כן, נדמה לי שהרופא דיבר על משהו שנקרא "מרוקן". הוא אמר שזה לא מגעיל כמו הסופודקס, כי הוא מן הסתם לא נאלץ לשתות את זה בעצמו... ועוד 3 ליטר. נשמע לא נעים. תודה רבה על המידע!