דלקת במעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

18/06/2008 | 18:46 | מאת: מרגלית

אני מאוד מקווה שהפעם תענו לשאלתי כיוון שכתבתי בפורום מספר פעמים ואף תגובה לא קיבלתי שאלתי היא: האם זה נכון ש חלק מהתופעות של דלקת במעיים הם חרדות דיכאון ומצבי רוח משתנים? אודה למי שיודע ושייתן לי תשובה מקווה מרגלית

20/06/2008 | 16:18 | מאת:

היי מרגלית, קודם כל, לא נראה לי ששאלת בפורום הזה מספר פעמים ולא נענית, כדבריך. אולי בפורום אחר. אני ממש ממש משתדלת להתייחס לכל שאלה, לפעמים אחרי כמה ימים, אמנם, אבל עד כמה שזכור לי, לא השארתי שאלה ללא התייחסות, גם אם אני לא יודעת לענות עליה. בכל מקרה, לגבי מה ששאלת - בוודאי שכן, הרי כולנו מורכבים מרקמה עדינה של גוף ונפש. מחלות "גופניות" גורמות ל"דאון" נפשי וההיפך - קשיים נפשיים כמו לחץ, מתח ודיכאון גורמים לבעיות גופניות. מבלבד זאת, מחלות כרוניות באופן כללי גורמת לקשיים פסיכולוגיים, שהעוצמה שלהם תלויה גם במבנה האישיות. אנשים שמטבעם אופטימיים יותר,או בעלי מבנה נפשי חזק יותר, או נמצאים בסביבה חברתית ומשפחתית תומכת יותר, יתמודדו טוב יותר מאשר אנשים אחרים. אגב, יש תחום בפסיכולוגיה שכיום זוכה להכרה רבה יותר שנקרא "פסיכולוגיה רפואית", שמתמקד בבעיות מסוג זה. אגב, ברשימות התסמינים "הרשמיות" של מידע על קרוהן וקוליטיס מופיע גם "דיכאון". אני מצרפת לך קישור לפורום פסיכולוגיה רפואית ב-ynet, שתוכלי להתרשם. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2236-18169,00.html לא לחינם נאמר "נפש בריאה בגוף בריא"... הרבה בריאות

20/06/2008 | 19:13 | מאת: ג

ישנן גם תרופות מסויימות, שעשויות לגרום לתחושות שציינת (ולעוד רבות ושונות), כגון הסטרואידים וחבריהם. תרגישי טוב