אליקובקטור פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/06/2008 | 23:43 | מאת: חיים

שלום רב ! אני בן 42 לפי בדיקת גסטרו שעשיתי נמצא שיש לי את החיידק אליקובקטור פילורי , התופעות שגרמו לי ללכת לבדיקה היו , אי נוחות בקייבה , לשון לבנה , טעם של מתכת בפה , וחלל הגרון שלי אדמומי במעט. ,לאחר הבדיקה קיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה משולשת במשך כ- 10 ימים , ותופעות שהיו לי בעבר מעט פחתו , שבוע לאחר שסימתי לקחת את האינטביוטיקה התחילו שוב לחזור כול התופעות שהיו לי בעבר . שאלתי היא האם התופעות שהצגתי הם תופעות נפוצות לחידק הזה , ואם כן מה עושים במידה וזה לא עובר . תודה חיים

04/06/2008 | 11:21 | מאת: ג

חיים שלום, חשוב לעשות בדיקה חוזרת, חודש מתום לקיחת האנטיביוטיקה - לוודא שהחיידק הוכחד. יש מקרים בהם לצערנו, טיפול אחד אינו מספיק. אם הסימפטומים חוזרים - קל וחומר שעליך לבדוק זאת שוב. גש לרופא הגסטרו עם תוצאות הבדיקות החוזרות, ובמידה והתופעות ממשיכות, והבדיקה תקינה, ייתכן והוא יציע לך לבצע בדיקת גסטרוסקופיה. אני לא רופאה, אז מומלץ להיוועץ בכל מקרה ברופא גסטרו מומחה. תרגיש טוב

04/06/2008 | 20:45 | מאת: ליהיא

היי חיים, אני מסכימה בהחלט עם ג. אתה צריך לעשות בדיקת ביקורת כדי לראות אם החיידק הוכחד או לא. אם לא, כנראה תקבל שילוב אחר של טיפול משולש. לא תמיד מחסלים את החיידק ב"מכה ראשונה". בכל מקרה, חשוב גם להקפיד על תזונה מתאימה (לא חריף, לא חומצי, וכו') כי לפעמים גם אחרי החיידק הרירית במקום עדיין רגישה. תרגיש טוב ותהיה במעקב