דלקת במעי הדק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/05/2008 | 08:47 | מאת: בתי

שלום צריכה את עזרתך בבקשה: סובלת משלשולים זמן רב לא יום יומיים אבל לפחות פעם בשבוע מופיע שלשול חד פעמי והוא עובר,עברתי קולונסוקפיה לפני 5 חודשים תקינה,נמצאו טחורים פנימיים,והיה תסנין קל אבל לא טופל,אני מעונינת לעבור איזה שהיא בדיקה שלא כרוכה בקרינה או סיכון כלשהוא האם זה קיים וממומן ע"י הקופות,האם יכול להיות שאין דלקת קרוהן במעי הגס אבל יכול להיות במעי הדק ומהם המאפינים של הדלקת הזו ממה זה בא? ואיך מטפלים בדלקת קרוהן במעי הדק? יש לי אפשרות לעשות בדיקת C/T למעי הדק במכון רפואי פרטי האם זה פחות מסוכן,אודה על התשובה

23/05/2008 | 11:55 | מאת:

היי בתי, אני מסכימה אתך שצריך לשלול את קיומה של דלקת במעי הדק, יש בהחלט אפשרות של קרוהן במעי הדק ולא במעי הגס ויש הרבה חולי קרוהן שאצלם המחלה מתבטאת רק שם. כשהרופא שמבע את הקולונוסקופיה הוא מספיק מיומן וההכנה של המטופל היא טובה ניתן להגיע גם בקולונוסקופיה עד סוף המעי הדק ולראות מה קורה שם. ברוב המקרים- זה האזור הבעייתי. עם זאת, צריך להשלים את הבירור על המעי הדק. יש כמה אפשרויות - בדיקת צילום בריום, אבל בבדיקה הזאת צריך לשתות שתי מנות של חומר גועלי במיוחד, ואני אישית לא הסכמתי לעשות אותה, ידעתי שאני אקיא שם :) האפשרות השניה שאני עשיתי היא בדיקת סי טי אנטרוגרפי - שהיא בדיקה לא פולשנית, ואני מאד ממליצה עליה. עשיתי במכון פרטי עם השתתפות של ביטוח רפואי והייתי מאד מרוצה. יש גם את בדיקת הקפסולה, אבל אני אישית לא עברתי: http://gastro.sheba.co.il/270/ having said that, לדעתי הבלתי מלומדת מאד, את לא צריכה לדאוג, כי אם היה לך קרוהן השלשול לא היה מופיע פעם בשבוע, והיו לך תסמינים אחרים רבים (או שיש לך באמת עוד תסמינים ופשוט לא פירטת...) האם עשית בדיקות דם? ברוב המקרים יש עדות לקרוהן בבדיקות דם. לגבי שאלתך, הטיפול בקרוהן המעי הדק לא שונה מקרוהן במעי הגס -יש כל מיני קבוצות של תרופות, החל מתרופות נוגדות-דלקת קלות ועד למתקדמות ומסובכות יותר, אבל אם השלשול שלך הוא רק פעם בשבוע, גם אם אכן יש לך קרוהן, את לא תצטרכי אותן :) אגב, לפי מה שאת מתארת, סביר מאד שזה "מעי רגיז" או אלרגיה למזונות מסוימים, וגם אז יש מה לעשות, אבל בכל מקרה, כדאי להשלים בירור מלא. הרבה בריאות ותוצאות טובות!