נפיחות קשה בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

22/05/2008 | 09:04 | מאת: נועה

יש לי תופעה מאוד מציקה בימים האחרונים, הבטן שלי מתנפחת למימדים ממש גדולים, וזה לא גזים ואני לא אוכלת אוכל כבד, ואני הולכת לשירותים פעם ביום. מה יכולה להיות התופעה הנ"ל. אם זה עוזר אני בת 30 ואין לי שום בעיות בריאות.

22/05/2008 | 16:17 | מאת:

היי נועה, לנפיחות של הבטן יכולות להיות כמה סיבות, שקשורות לתזונה למשל - אי סבילות ללקטוז או לסוכרים מסוימים, תזונה עתירת פחמימות פשוטות, כמובן משקאות מוגזים, לעיסת מסטיקים, ממתיקי דייאט, ירקות מסוימים ממשפחת המצליבים, וכו'. תעקבי אם שינית משהו בהרגלי האכילה שלך. כמו כן, זה גם סימפטום של מעי רגיז. האם היה משהו מיוחד שבגללו היית לחוצה יותר? לפעמים גם כתוצאה מתרופות מסוימות מופר האיזון במערכת העיכול ואפשר במקרה כזה לקחת תוסף פרוביוטיקה. וכמובן, אצל נשים, לקחת בחשבון שינויים הורמונליים. אגב, לגבי הקביעה ש"זה לא גזים", לא הייתי חותמת על זה :) בד"כ נפיחות של הבטן מייצגת הצטברות של אוויר במערכת העיכול. אם התופעה לא חולפת, אני מציעה לך לפנות לרופא גסטרו להתייעצות, אולי כדאי לקחת אנזימים להקלת העיכול. בכל מקרה, אני מצרפת לך קישור למידע בנושא: http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/581/535.html http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4564 הרבה בריאות