ביופסיה לגילוי רגישות החידק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/05/2008 | 15:31 | מאת: ג

ליהיא שלום! כתבת לי למטה שיש כזו בדיקה - ללא ביצוע גסטרוסקופיה. תוכלי לפרט למה הכוונה? מעולם לא שמעתי על בדיקה כזו. תודה

05/05/2008 | 21:00 | מאת:

היי ג. לא התכוונתי שהבדיקה ללא גסטרוסקופיה, אלא שהיא שונה מהגסטרו שעושים במרפאות הקופה. יש בדיקה (גסטרוסקופיה, אין מה לעשות) אבל שבה לוקחים תרבית מיוחדת לראות את רגישות החיידק לאנטיביוטיקה, כדי לדעת איזה תרופות להתאים לו. עושים אותה במקומות ספורים בארץ, בבתי חולים. עד כמה שידוע לי עושים אותה בבילינסון, יש שם יחידה מיוחדת להליקובקטר פילורי ואני זוכרת שד"ר גל התייחס אליה בפורום המקביל הרפואי. יש בבילינסון מרפאת הליקובקטר בראשות, נדמה לי, ד"ר שמואלי: http://www.doctors.co.il/xRF-,xFF-Read,xFI-904,xFT-124335,xFP-124557,m-Doctors,a-Forums.html מצרפת גם קישור לחומר בעניין זה, ממש בסוף המאמר יש התייחסות לכך שיש אפשרות לקחת תרבית ספציפית, אך היא לא נעשית "בשימוש רחב". לכן, לדעתי, כדאי לך לפנות לבילינסון. http://www.refua.info/refua3.asp?info_id=23750 ה-מ-ו-ן בריאות אשמח לשמוע מה התקדם בעניין