לא בדיוק חוקן מים, אבל, האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

18/04/2008 | 10:08 | מאת: ישבנוני

איכשהו התפתח לי מנהג כזה (לא אסתטי במיוחד), להשפריץ לעיתים די תכופות (פעם ביומיים בערך) שפריץ של מים חמים בעודי במקלחת, אל תוך פי הטבעת, כשזרם המים משפופרת הטוש חזק יחסית ומכווון כך שהוא צר ככל האפשר (לא משהו ברמת כאב כלשהי - רק לחץ מתון). אני משתמש במים חמים למדי (באיזור החום העליון שעדיין לא שורף) וה"טיפול" הזה מזרז מאוד (באופן מידי ממש) יציאה של שאריות צואה. אני משפריץ כמה סילונים כאלה, עד שלא יוצא עוד שום דבר (חוץ ממים) החוצה. ה"מטרה" של כל זה, היא למנוע ניגוב אינסופי אחרי יציאה בשירותים, היות ויש לי נטיה לטחורים, והצואה בד"כ לא יוצאת עד הסוף ובצורה חלקה, ומשאירה לי תמיד הרגשה שהאיזור "מרוח". ההרגשה אחרי "חוקן" כזה מאוד נעימה, קלה ומשחוררת (וזה לא רק ברמה הפסיכולוגית). בכל אופן, רציתי לוודא, לפני שזה נהפך להרגל חיים, אם אין נזק בעניין הזה. חג אביב שמח (וריחני). תודה מראש על תשובתך.

23/04/2008 | 18:40 | מאת:

היי לך ... רופאים מתנגדים לחוקנים באופן קבוע - (אם הזרם מספיק חזק, נכנס פנימה ומוציא ""תוצאות" אז זה כן נחשב לחוקן-מים), אז כמובן שאני לא יכולה לקחת אחריות להגיד לך שזה לא מזיק. לדעתי לא כדאי לוותר על השטיפה, כי הרי לכל הדיעות, עדיף לשטוף מלפצוע את המקום בניגובים אינסופיים, אבל תנסה קצת למתן אותה :) אתה יכול לשאול את ד"ר זמורה שהוא פרוקטולוג וכירורג ועונה בצורה ברורה: http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-1478,m-Doctors,a-Forums.html תרגיש טוב

24/04/2008 | 09:25 | מאת: ישבנוני

תודה, ומזל שיש פורומים כאלה לשאול בהם שאלות מביכות...