בדיקות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/04/2008 | 08:12 | מאת: ש

בחודשים האחרונים הנני סובל משלשולים ועצירויות וגרפסים. הרופא הפנה אותי לסיגמואידוסקופיה וגסטרוסקופיה. שאלותיי: האם אלו הבדיקות המתקדמות ביותר היום או קיימות בדיקות אחרות "ידידותיות" יותר (למשל ללא צורך בביצוע חוקן או טשטוש) מתי יש צורך בבדיקת הקולוסקופיה אותה לא התבקשתי לבצע. תודה מראש.

04/04/2008 | 18:18 | מאת:

היי, סיגמו היא בדיקה דומה מאד לקולונוסקופיה, רק שהיא בודקת רק את תחילת המעי הגס ולא את כולו+סוף המעי הדק כמו הקולונו. אין לי מושג מה השיקולים של הרופא. אני באון אישי לא הייתי מבזבזת זמן ואנרגיה על סיגמו אלא עושה את הקולונו המלאה. אני לא יודעת איזה בדיקות כבר עשית ואיזה לא, אבל קודם כל צריך לעשות למשל בדיקה להילקובקטר פילורי,ובדיקות דם כמו שג. פירטה בתשובה לשאלה אחת מתחתיך... אם כבר עברת את כל הסדרה, והכל תקין, סביר שיש כאן עניין של מעי רגיז, אבל כדי שהרופא יוכל לקבוע זאת בלב שלם, הוא צריך שגם הגסטרוסקופיה והקולונוסקופיה יהיו תקינות. הרבה בריאות