כאבי בטן ועצירות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

27/03/2008 | 16:40 | מאת: אביב

לכל חברי הפורום שלום רב לפני כ- 10 ימים עברתי ניתוח בקיבה בשל בעיות חוזרות של כיב בקיבה (אולקוס) שגרמו אצלי לירידות ברמות ההמוגלובין (אנמיה) - הניתוח נבע מחוסר יעלות של הטיפול התרופתי (ולאחר השמדת חיידק ההליקובקטר בקיבה). שאלתי היא כזו האם ובאילו תרופות ומינונים אני יכול להעזר להקלה על עצירות לאחר הניתוח עד להסתגלות הגוף מחדש לאחר הניתוח ? בתודה אביב

27/03/2008 | 16:44 | מאת:

היי אביב, בגלל שאתה אחרי ניתוח, רופא צריך לאשר את השימוש בתכשירים. אני רק יכולה להמליץ על תכשירים טובים לשימוש, אבל אני לא יודעת מה מותר אחרי ניתוח כזה. תכשיר אחד טוב הוא מוציוויטל (מטמוציל) - סיבי פסיליום שמסדרים את היציאות, כמו כן הרבה נעזרים בפגלקס. כשאין ברירה, אפשר להשתמש בחוקנים קטנים, אבל בכל מקרה, חייבים להתייעץ עם רופא. הרבה בריאות ורפואה שלמה

27/03/2008 | 21:17 | מאת: אביב

ומה לגבי שימוש בנקות גליצרין לדוגמא ? אביב