בדיקת כיס מרה/כבד - המלצה לטיפול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/03/2008 | 23:45 | מאת: יוסי

שלום רב, עקב בדיקה שבוצעה אשמח לקבל ייעוץ / הכוונה להמשך טיפול. בנוסף אשמח להוסיף מידע נוסף. ---כבד/כיס מרה/דרכי מרה/לבלב/טחול--- בדיקת US בטן עליונה הכבד בגודל תקין, מרקמו שומני במידה בינונית. דרכי מרה תו-כבדיות אינן מורחבות. צינור מרה משותף מורחב לכדי כ-9 מ"מ. כיס מרה מכיל אבנים גדולות, בעל דפונותיו מעובים קלות. הדגמת הלבלב חלקית בלבד, עקב ריבוי גזים במעי, ללא ממצא גס. אין עדות לקשריות לימפה רטרופריטונאליות מוגדלות בבטן עליונה. הטחול בגודל ובמרקם תקין. ממצא לוואי: תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה. בהשוואה עם בדיקה קודמת מה-19.7.05 יש לציין החמרת מה: הפעם כבד במרקם שומני וכיס מרה, בעל דופן מעובה במידה קלה. תודה מראש, יוסי

06/03/2008 | 21:01 | מאת:

היי יוסי, זאת שאלה שאתה צריך להפנות לפורום הרפואי, אני לא מוסמכת לפענח בדיקות וכמובן לא להציע טיפולים. אני גם לא יודעת מאיזה תסמינים אתה סובל. עם זאת, מהכבד השומני אין צורך להיבהל וניתן לעקוב אחרי המצב ולטפל בשינויים תזונתיים: אני שולחת לך קישור לאתר אינפומד עם דף של שאלות ותשובות למצב של כבד שומני: http://www.infomed.co.il/qIdx/cat_1_2_13_3.asp לגבי המרה, האבנים עצמן - לא נורא, להרבה אנשים יש. אבל השאלה היא אם אתה סובל מהתקפי כאבים. על פי העובדה שכיס המרה מעובה (דלקת) אני מנחשת שכן. אבל באמת שקטונתי. רק רופא יכול לענות לך. הרבה בריאות