דיברטיקוליטיס וניתוח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

29/02/2008 | 21:07 | מאת: עינת

שלום רב, אני בת 36 לאחר 2 התקפי דיבירטיקוליטיס הכוללים 2 אישפוזים: אחד לפני שנה והשני- לפני שבוע. ההמלצה היא ניתוח בעוד חודשיים. השאלות שלי- 1. האם אין מנוס מניתוח? כי אני דיי מפחדת. 2. מה אפשר בכ"ז לעשות כדי למנוע התקף נוסף? אכלתי אוכל רב סיבי וזה לא עזר, עובדה שחטפתי עוד התקף. 3. ממה בכלל זה בא? תודה רבה על ההתייחסות עינת

03/03/2008 | 16:41 | מאת:

היי עינת, עקרונית אני בעד למצות כל מה שאפשר לפני שנשכבים מתחת לסכין המנתחים. המון תלוי בגישה של הרופאים. יש כאלה שיריצו אותך לניתוח ויש אחרים עם יותר סבלנות וניסיון שמוכנים לחכות ולעקוב. אם הלכת לשניים שלושה רופאים והם ממליצים לנתח, כנראה שהם יודעים למה. אם זה רק על סמך רופא אחד, לא להתרגש ולשאול עוד דיעה. תקראי את המאמר הבא, אולי יהיה בו משהו חדש: http://gastro.sheba.co.il/284/ לגבי התזונה - את צריכה ליווי מקצועי, של דיאטנית שמבינה בבעיות גסטרו - יש במכון הגסטרו של איכילוב, למשל. בהצלחה והרבה בריאות