עצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/02/2008 | 11:38 | מאת: orit

שלום עקב בעיות של כאבי בטן ו נפיחויות הרופא שלח אותי לכמה בדיקות סי טי בטן (עשתי ב יולי 07) שיצא תקין ו ב2005 גילו לי אבן בכיס מרה מאז הוצאתי כיס מרה . גם צילום שנקרא פסג" ואולטרא סאונד בטן . התור לסי טי הגעיה מאוד מהר כבר ביום שני הקרוב (כתב דחוף) ו הצילומים האחרים בעוד שבועיים השאלה שלי האם זה לא יותר מדי בדיקות שיש בהם הקרנה והפרשי זמן קצרים . וגם זה שעשיתי סי טי ביולי יכול להיות שהרופא לא רשם את זה או לא קיבל את התוצאות - מצאתי את זה אצלי יחד עם הסי טי הקודם. אשמח לשמוע את דעתך (בת 52 חוץ מבעיות שציינתי בריאה.

03/03/2008 | 16:25 | מאת:

היי אורית, אני כמובן לא מביעה דיעה מקצועית, אבל נראה לי שאת לא צריכה לחשוש מקרינה של הבדיקות (מה גם שבאולטרסאונד אין קרינת רנטגן). אין ברירה ויש תרופות או מצבים בחיים שצריך לעבור בדיקות מרוכזות. לדעתי הנזק מהקרינה משני בהשוואה לנזק שעלול להיגרם לך אם לא יאתרו בעייה קיימת. לגבי הסי טי אין לי מושג למה שלחו אותך פעם נוספת, זה כמובן שיקול דעת של רופא. לא הבנתי אם הוא ראה את התוצאות מיולי או לא. אם לא, תתקשרי ותגידי שמצאת בדיקה ואם זה רלבנטי. כי אולי התסמינים שאת מתלוננת עליהם התחילו אח"כ ואז הבדיקה לא שייכת כבר. תשאלי אותו. בכל מקרה, העיקר שיהיו תוצאות טובות הרבה בריאות