תופעות מטרידות, והפתרון.. ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

12/02/2008 | 17:57 | מאת: יבל

שלום, אני יובל בן 26. מזה כמה חודשים טובים אני מרגיש כאילו משהו תקוע לי בגרון (פעמים גם דוקר) ואני עושה "גרפסים" כדי לשחרר את זה (לפעמים בגרפסים בתדירות ממש גבוהה).. הלכתי לכמה רופאי גסטרו, רובם צחקו ואמרו שזה נובע מלחץ וכו'. מה עוד שהתחילה לי אקזמה בעור מאחורי האזניים אז הרופא האחרון אמר לי שכדאי שאני אפנה לרפואה אלטרנטיבית או פסיכולוג או משהו. אני הלכתי אליהם במטרה לעשות את כל הבדיקות הרגילות. לי זה נראה מוזר כי אמנם יש לי "דברים" על הראש (למשל האם להתחתן..) אבל לא בצורה ממש מטורפת. מצד שני, לא בא לי לעשות בדיקת אנדוסקופיה. מה אתם ממליצים? ללכת במסלול הרגיל או במסלול האלטרנטיבי? ומה בדיוק כדאי לעשות?

13/02/2008 | 00:16 | מאת: ג

הי יובל, אתה יכול לגשת לרופא המשפחה שלך ולבקש לעשות בדיקת תבחין נשיפה לגילוי חידק הליקובקטור פילורי. יתכן והוא גורם לתחושות שאתה מתאר. לגבי האקזמה בעור - רופא עור יוכל לאבחן ואולי לטפל. ואם כל זה לא יעזור - אם הציעו לך לעבור אנדוסקופיה - תשקול שוב. לעיתים עדיף חוסר נוחיות של 20 דקות, לעומת רוב שעות היום - לא?:) אח"כ נדבר על פסיכולוגים...... :))

13/02/2008 | 21:49 | מאת: מאיר

יובל, גם אצלי זה (רפלוקס) התחיל ככה בעקבות לחץ והרבה דברים על הראש. כל רופא א.א.ג יכול באמצעות סיב אופטי המוחדר קלות דרך האף לאתר האם יש לך רפלןקס או בעיה כלשהוא שם. רופאי גסטרו יהיו חייבים לעשות גסטרוסקופיה כדי לאתר וזו כבר לא פרוצדורה זריזה כמו אצל הא.א.ג בריאות לרוב. מאיר

17/02/2008 | 16:52 | מאת:

היי יובל, מסכימה עם כל מה שכתבו לך. מאד יכול להיות שזה כתוצאה מלחץ, יש תופעה כזו שמכונה "גלובוס" שזה תחושת גוש ומועקה בגרון, אבל קודם כל צריך לשלול את כל הסיבות הגופניות. לך לרופא, ואם "הכל תקין", לא יקרה כלום אם תיקח משהו להקל על הסטרס שישפר לך את איכות החיים. קורה לטובים ביותר :) הרבה בריאות