מבוהלת ולחוצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/02/2008 | 11:44 | מאת: אורית

אני בשבוע 35 להריוני, מזה כחודש סובלת משלשולים מטורפים, בתחילה היו כל שעתיים, אח"כ קצת השתפר, אם אני שומרת על תזונה של אורז, תפו"א במים, גבינה צהובה וצנים, המצב טוב הרבה יותר ואז אני עשויה "לבלות" בשרותים שלוש פעמים ביממה. אני מבינה שאין אפשרות לבדוק את העניין ביסודיות מאחר ואני הרה, אך הדאגה והמבצ משגעים אותי. אני פוחדת לצאת מהבית ולא להיות בקרבת חדר שרותים זמין. הצואה עצמה די מימית ובתחילה יוצאים מים ואח"כ מעין רצועות צואה שמתאספות לכדי ערמת רפש בתחתית האסלה. אשמח לשמוע דעות/המלצות.

10/02/2008 | 22:10 | מאת: ג

לא ציינת אם זה ארוע חדש, או שאת חולה בקרוהן/קוליטיס. אם זה משהו חדש וחד פעמי - יש להניח שנדבקת מאיזה וירוס או חידק. כדאי לשלוח דגימת צואה לשלול חיידק. אם זה ממחלה - פני בהקדם לרופא הגסטרו שלך. הכי חשוב גם שלא תתייבשי - לכן מאחר וזה כבר חודש ואת בהריון מתקדם, הייתי מערבת פה מהר רופא. תרגישי טוב, והריון ולידה קלים ובריאים!

11/02/2008 | 09:50 | מאת:

היי אורית, מסכימה עם כל מה שג. אמרה. אם בדיקות דם תקינות ומעקב הריון תקין, ואת עולה במשקל, יש אפשרות גם שמדובר במעי רגיז. לפעמים בתקופות לחץ, הבטן משתוללת בלי שליטה. ואין ספק ששבוע 35 להריון והלידה המתקרבת (בשעה טובה) מעוררים מתחים, חששות וכו'. אבל את חייבת להתייעץ עם הרופא. הרבה בריאות ובהצלחה