אני אשה בת 53 סובלת מכאבים בבטן בצד ימין - RLQ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/02/2008 | 00:27 | מאת: חנה

אני אשה בת 53 סובלת מכאבים בבטן בצד ימין . רופא הנשים בקופת חולים סבר שאולי זו בעיה ברחם וכדאי להוציא את הרחם שהוא הגורם לכאב. על כן נשלחתי לבית החולים איכילוב, והם שלחו אותי לבצע שתי בדיקות, אחת אולטרה סאונד והשניה קולונוסקופיה וגם פפסמיר והכל נמצע תקין ולכן הוחלט לא לכרות את הרחם. ישלציין שרופא הגסטרו כתב בממצאים שיש לי מעי גס מאד מפותל וגם טחורים פנמיים. למרות הכל אני ממשיכה לסבול מכאבים. היום הופנתי לבית החולים בלינסון והם עשו לי בדיקת אולטרא סאונד לכל העניין הנשי והכל נמצא תקין. בנוסף גם נעשה סי.טי. לבטן וגם נמצא תקין. שאלתי היא בכל זאת ממה יכולים לנבוע הכאבים האלה? והאם הממצאים שיש לי מעי גס מאד מפותל וגם טחורים פנמיים אומרים משהו? אם כן, מה? בתודה מראש, חנה.

06/02/2008 | 14:48 | מאת: ג

חנה שלום! צר לי על כאבייך - זה ממש מבאס. האם את סובלת מעוד משהו מלבד כאבים?

11/02/2008 | 09:35 | מאת:

היי חנה, נהדר שמבחינה גניקולוגית הכל תקין ואת יכולה לשמור על הרחם. ניתוח כזה הוא מאד לא פשוט ויש לו השלכות משמעותיות לגבי איכות חיים. הטחורים הפנימיים לא גורמים לכאבים כאלה, ואת צריכה לעבור בירור מקיף אצל גסטרו מומחה, כולל בדיקות דם. אם באמת "הכל תקין"י יתכן שיש קשר למעי רגיז, וגם במקרה זה, שינויים תזונתייים ותרופות מסוימות יכולות לעזור. אבל לדעתי, את צריכה בירור יסודי, ולא להיבהל משטויות של רופאים שמציעים לאשה בקלות רבה כל כך להוציא את הרחם. הרבה בריאות