המשך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/01/2008 | 10:15 | מאת: ליאת

קודם כל תודה על התשובות. אני הפסקתי את הלנטון על דעת עצמי כי אף אחד לא הדריך אותי שאני צריכה לקחת את זה קבוע. היה לי גוש בגרון עם צרידות ואף אחד גם לא שלח אותי לברור של גסטרו. מצאו לי יבלת על מיתר הקול ועברתי ניתוח להסרה ושהתלוננתי על המשך הגוש בגרון אמרו לי השכל נפשי ושאקח כדורי הרגעה. אחרי שאני קראתי באינטרנט וקצת חקרתי ביקשתי מהרופא לעשות בדיקת גסטרו ואז היה חשד לברט והיתה דלקת ונתנו לי לנטון בלי הדרכה ובלי להגיד לכמה זמן. ביקשו אחרי חודשיים שאבוא לעשות שוב את הבדיקה. לא הצלחתי לעשות את הבדיקה וכשהרגשתי טוב הפסקתי את הלנטון. לפני חודשיים חזר לי הגוש בגרון עם המון גרפסים ועכשיו ניגשתי לעשות שוב את הבדיקה אז אמרו לי שיש דלקת ויש ברט ועוד לא קיבלתי את התשובות של הביופסיה אולי זה כבר ממש סרטן . השאירו אותי תלויה באויר ואני בחרדות. אנ רק בת 35 ואמא לשלושה ילדים קטנים ולפי החומר שקראתי זו מחלה לבני 60 אז מה הידע של מ'קרים שזה הופך לסרטן? אומרים מעט מהמקרים אבל מי שמקבל ברט בגיל 60 מת משיבה טובה ומי שבגיל 35 יש לו מספיק שנים שזה יהפוך לסרטן. אנה תשובתך אני לא מתפקדת מלחץ והגוש בגרון מוציא אותי מדעתי.

30/01/2008 | 11:44 | מאת: ג

ליאת יקרה! ראשית אני ממליצה שתחזרי לקחת את הלנטון - זה יפחית את כל התופעות שאת מתארת. שנית, כדאי שתקבעי בהקדם תור לרופא הגסטרו. אני אומרת בהקדם, לא מצד הענין עצמו, אלא משום שהלחץ בו את נמצאת - רק הוא גרוע בפני עצמו. או לחלופין, קבעי תור לרופא/ת המשפחה ולכי עם הממצאים שקבלת, על מנת שהוא יוכל להסביר ואולי אף להרגיע. לגבי הלחץ - נראה לי שעוד יום יומיים שלושה - לא הם שיחמירו את המצב הרפואי, ולכן - נסי ככל יכולתך להרגע! הילדים שלך זקוקים לאמא, ועדיף אמא רגועה. נסי להתרכז בעולם ומלואו שיש לך. גם אם יש משהו רציני להתמודד איתו - הרוגע, והאושר במה שיש - הם הם אבני החוסן להתמודדות עם כל רעה חולה (תרתי משמע). כך נראה לי. מקווה שהועלתי במשהו. תרגישי טוב אמא'לה :)