ריפלוקס+ברט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/01/2008 | 15:06 | מאת: ליאת

שלום! אני בת 35. לפני 5 שנים עברתי בדיקת גסטורוסקופיה מהגרון ונאמר לי שיש לי בקע בסרעפת. לא נאמר לי כלום לגבי טיפול כלשהו או תזונה. אחרי בעיות במיתרי הקול והרגשה של גוש בגרון שנאמר לי שזה נפשי ביקשתי לעשות בדיקה זו שוב ונאמר לי שיש לי דלקת בקיבה ובוושט וחשד לברט קצר. קבלתי לנטון פעמיים ביום ואמרו לי לחזור אחרי חודשיים שוב. החיים מתכננים אחרת והיו לי בעיות אחרות והבדיקה נדחתה. אחרי שהרגשתי טוב גם הפסקתי את הטיפול בלנטון. אתמול עשיתי שוב את הבדיקה אחרי 8 חודשים ונאמר לי שיש לי דלקת וברט ולקחו ביופסיות. מה זה אומר? שיש לי סרטן? אני צריכה לחכות לתשובות של הביופסיה אבל אני בלחץ נוראי. יש לי גוש בגרון וכל הזמן גרפסים שהסבירו לי שזה בגלל שמצי הקיבה עולים בבקע בסרעפת אבל כל כך מהר זה עושה תאים סרטניים? אמרו שזה לוקח שנים עד שזה הופך. אם זה כל כך מסוכן למה לא מנתחים וסוגרים את הבקע ולמה לא ממליצים על טיפול כשרואים שיש בקע אלה מחכים שכבר יש ממצאים? מה ידוע על ברט ומה זה חוץ מזה שזה תאים טרום סרטניים? משהו יכול לעזור לי או קצת לעודד אותי? אני בהסטריה וחוסר הבנה מוחלט. בתודה מראש ליאת.

29/01/2008 | 21:08 | מאת:

היי ליאת, לא ברור לי למה הפסקת את הטיפול בלנטון? האם על דעת עצמך או בהמלצת רופא? בכל מקרה, טוב שאתבמעקב כרגע. ושט ע"ש בארט אומר שרירית הושט עברה שינויים כנראה כתוצאה מהיחשפות ממושכת לחומצה. למי שיש ושט ע"ש בארט, הסיכון ללקות בעתיד בסרטן יותר גבוה ולכן בדרך כלל מבצעים בדיקות גסטרוסקופיה למעקב לעיתים יחסית קרובות, כדי לודא שאין התפתחות של מצב ממאיר וכמו כן - לוקחים לאורך זמן תרופות להורדת חומציות. זה ממש לא מצב היסטרי, אל תדאגי. פשוט צריך לעקוב ולקחת את התרופות. יש הרבה שינויים תזונתיים שכדאי לך לעשות (אם עוד לא עשית), תתייעצי עם דיאטנית. מצרפת לך קישור על הנושא: http://www.gastromed.co.il/Digestion/Esophagus/#baret הרבה בריאות