קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/01/2008 | 17:06 | מאת: דניאלה

היי ליהיא, אני אמורה לעבור בדיקת קולונסקופיה בעוד שבוע, יש לי את הקישור לבית חולים הדסה ואכן הוא מעולה. אבל שאלה לי: האם ניתן את כל השתיה המותרת להמתיק בממתיק מלאכותי, אני לא שותה עם סוכר... הבדיקה שלי היא ב-11.00 בבוקר בכל מקום כתוב משהו אחר בהדסה כתוב שלאחר שתיית הסופודקס מותר רק נוזלים עד מתי בידיוק האם גם ביום הבדיקה עצמו? ויש מקומות שכתוב בהם שמותר פרוסת לחם על הבוקר אז מה נכון? אני קצת מבולבלת, האם מותר לקחת את הסופודקס עם מיץ תפוחים דיאט או תה צמחים קר ממותק עם סוכרזית, כי עם מים נראה לי שלא אוכל לבצע את הפעולה . אני מתנצלת על הנדנוד אבל אני רוצה לבצע את הבדיקה על הצד הטוב ביותר ונראה לי כי אוכל לקבל כאן תשובות טובות ונכונות בתודה מראש דניאלה

23/01/2008 | 18:39 | מאת: ג

דניאלה שלום, בוודאי שמותר מתוק. העניין הוא צבע המשקה - לפני הבדיקה ובמהלך ההכנה עם הסופודקס, מותר לך לשתות אך ורק משקאות בהירים או צלולים. רק לא אדום או שחור (קולה קפה) - כי אז זה צובע את המעיים וקשה לאבחן כך את מצב המעי. את יכולה מים, ספרייט, תה חלש חלש חלש מומתק כמובן, או מים. האם נתנו לך גם כדור נגד בחילות? אם לא - רוצי לבקש, זה עשוי להועיל על מנת לבלוע את החומר הזה בשלום איכשהוא. יש גם חומר אחר מהסופודקס, שנקרא "פיקו סאלאקס" - יודעי דבר טוענים שהוא נסבל יותר מהסופודקס (לא מיועד למי שיש לו בעיות בכליות). לגבי אוכל - מומלץ יום יומיים לפני הבדיקה לאכול מאכלים נוזליים יותר, וכמה שפחות ירקות. יום לפני הבדיקה - (בד"כ מקבלים הוראות הכנה לקולונו' בכתב ע"י הרופא - לא קבלת?)במיוחד, וגם לא לאכול דברים עם קמח או אורז. מרגע שתיית הסופודקס את למעשה בצום עד אחרי הבדיקה, אבל חשוב מאוד מאוד לשתות הרבה, כדי שלא תאבדי נוזלים. אחרי הבדיקה - חזרה לשגרה. בהצלחה!

25/01/2008 | 10:09 | מאת:

וארטיק קרח בטעם אננס. בדיוק כמו שג. אמרה - העיקר לא משהו עם צבע. אין לי מה להוסיף על התשובה המפורטת של ג. העיקר שיהיו תוצאות טובות בהצלחה והרבה בריאות

25/01/2008 | 13:47 | מאת: דניאלה

תודה על התשובה, מקווה לעבור את הסיפור בשלום, אירגנתי פראמין, הבעיה החמורה שלי היא שאני חיה מירקות, גם חיים וגם מבושלים , והדיאטה להכנה היא כל כך רחוקה מסגנון האוכל שלי שזה ממש מפחיד, לאחר הבדיקה אשתף אתכם "בחוויות" שבת שלום

03/02/2008 | 14:06 | מאת: מנחם

מה זה VILLOUS ADENOMA וקטע של גבעול ? נתקבל כתשובה היסתופתולוגית לאחר קולונוסקופיה