בלסטוציסטיס הומיניס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

16/01/2008 | 14:30 | מאת: איתי

שלום לכולם, לאחר שנים רבות של בעיות במ' העיכול, גילו לי את הטפיל הנ"ל במעבדה פרטית. רציתי לדעת ממי שעבר טיפול מוצלח או שיודע על טיפול טוב. שמעתי על NITAZOXANIDE שהטיפול בו הוא רק 3 ימים והוא נחשב טוב אבל בעיה להשיג אותו בארץ. מישהו יודע איך ניתן להשיג אותו? תודה,

17/01/2008 | 08:33 | מאת:

היי איתי, לא שמעתי על הטיפול שאתה מציין. אבל: האם יש רופא בתמונה, שעבר על ממצאי המעבדה הפרטית? עד כמה שידוע לי, יש מחלוקת על הטיפול בטפיל זה, יש רופאים שאומרים שהימצאותו "לא משמעותית" כי הוא לרוב לא גורם לסימפטומים (בכלל לא בטוח שהטפיל הזה הוא זה שעושה לך את תסמיני המעי רגיז). לפעמים מטפלים בטפילים באנטיביוטיקה פלג'יל. לא ידוע לי מעבר לזה. הרבה בריאות

17/01/2008 | 17:41 | מאת: איתי

יש רופא בתמונה, אבל אין מה להראות לו את ממצאי הבדיקה כי רק כתוב חיובי וכל השאר שלילי, ויש לי הרבה סימפטומים אז לדעתי כדי לטפל בזה. בקופת החולים כשעשיתי בדיקות צואה לא מצאו כלום למרות שעשיתי אותם כמה פעמים כמו שמומלץ. את הבדיקה האחרונה עשיתי במעבדה מאוד טובה אבל זה עלה הרבה. אגב איזה בדיקה מגלה את הטפיל בקופה? אני רוצה להיות בטוח שעברתי אותה בקופת החולים. תודה

18/12/2008 | 20:27 | מאת: רותי

אשמח ללמוד מנסיונך. גם לי גילו טפיל זה כעת בבדיקות בחוץ לארץ והרופא המליץ על אותה תרופה שאתה מדבר עליה שנקראת גם alinia האם קיבלת אותה? הוא רשם לי אותה ל20 יום 3 פעמים ביום כלומר, 60 כדורים. בהתחלה של בירור עם בית מרקחת שמייבא לארץ מחו"ל נשמע שזה יעלה משהו כמו 6000 ש"ח !!!! האם קיבלת? האם קיבלת רק מעט כדורים? האם זה עזר? איפה השגת וכמה זה עלה? תודה רותי בעבר לקחתי כמה פעמים פלג'יל לטפל בפרזיטים אחרים ובאמבה מסוג אחר ולקחת יודוקסינול שרשם לי רופא באוסטרליה והיה מאד קשה להשיגו. הרגשתי זוועה כשנטלתי את הפלג'יל (או כי אני אלרגית לזה או כי זה הציף את הגוף ברעלים כשהפרזיטים מתו. שאלה אם להתאמץ כאן על התרופה היקרה או לחזור לפלג'יל

18/08/2009 | 15:57 | מאת: אני

אודה לך מאוד באם תשתפי אותנו באיזו מעבדה גילו את הבלסטוציסטיס. בני סובל מאוד כבר שנים ואנו אובדי עצות. תודה מראש, אמא מודאגת.

20/12/2009 | 17:53 | מאת: שרונה

אני נתתי בדיקה אחת של צואה בקופ"ח כללית ומיד מצאו את בלסטוציסטיטיס הזה. הרופאה אמרה לי שלא מטפלים בזה (בנוסף נמצא קמפילובקטר שבו היא כן מטפלת). 1.קופ"ח כללית מצאה את הטפיל 2. אולי איזה רופא גסטרואנטרולוג יענה לכולנו אם צריך לטפל או לא

11/10/2010 | 16:10 | מאת: הבראה מטפילים

רק כעת ראיתי את השאלה. האם זה עדיין רלוונטי? בקשי מרופא המשפחה כששולחים בדיקת צואה לפרזיטים ותרבית לרשום בצורה מפורשת שיבדקו את שם הפרזיט בלסטוציטיס אחרת הם לא בדיוק בודקים. אני בדקתי בחו"ל בבלגיה