היי ליהיא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/01/2008 | 10:00 | מאת: מיואשת

אני סובלת ממעי רגיז ובזמן מחזור 5 ימים אני לא מתפקדת ולא יכולה לצאת מהבית.. אם אני אלך לרופא נשים הוא יגיד "נו אז יש אי נעימות" אין מה לעשות.. אשמח לשמוע עיצות או תרופות או משהו שיתן לי תקווה..

06/01/2008 | 11:32 | מאת: ג

הי, אויש המחזור.......... רופא/ת נשים בהחלט לא אמור להגיב ככה - אם הוא / היא רציני/ת. יש פתרונות - גם אם זה רק להקלה לא להיות מושבתת, אלא "רק" לסבול פחות. מה את לוקחת לכאבים? אני בטוחה שיש רופא/ת נשים רציני/ת ועם לב - בטוח! זו בעיה מוכרת ומטופלת. מאיפה את בארץ? אולי אוכל להמליץ לך על רופאה מהממת, וגם אם אני לא - אולי מישהי תיכנס לכאן ותדע גם כן להמליץ. מנסיון - אני יכולה להמליץ לך על רפואה סינית להקלת התסמינים - לי זה עזר (לא גמר, אבל גם הקלה רבה זה משמעותי)

08/01/2008 | 13:39 | מאת: מיואשת

אני לוקחת אופטלגין אבל זה לא ממש עוזר.. אני מפ"ת- ואם תוכלי להמליץ לי על רופאים באיזור פ"ת אני עם הכללית אני מאוד אודה לך.. איך הרפואה סינית יכולה לעזור לי? את יכולה בבקשה לפרט יותר?

09/01/2008 | 14:00 | מאת:

היי לך, בנוסף למה שג. ענתה... כמה שאני מבינה אותך. זו תופעה ידועה שבמזמן מחזור תסמיני מעי רגיז מתגברים. אני מציעה לך לקרוא את הספר "לוקחים לבטן במקום ללב" או משהו כזה מאת פרופ' עמי ספרבר על התופעה עם הרבה עיצות מועילות. כמו כן, יש כאלה שסובלים מהתופעה שמקבלים תרופות ממשפחת ssri במינון נמוך ונהנים משיפור. לגבי הרפואה המשלימה, תשקלי גם לפנות לביופידבק המרפאות המשלימות של קופת חולים. יש תוצאות טובות עם חולי מעי רגיז. ועוד משהו לסיום - אבל חייבים להתייעץ עם רופא - בתור טיפול נקודתי בימים הקשים - יש כדור שנקרא "דרלין" שלוקחים אותו בעיקר חולי לב נגד דופק מהיר שמרגיע באופן כללי את המערכת. גיליתי שבמינון נמוך (לי פחות) הוא מפחית את התסמינים. אבל אם יש לך נטייה ללחץ דם נמוך צריך להיזהר ובכלל - חייבים לשאול רופא. מקווה שעזרתי במשהו, הרבה בריאות

09/01/2008 | 14:18 | מאת:

היי שוב, להצעתה של ג, המלצה על רופא נשים במרכז - ד"ר יעקב סגל מנהל המרפאה לבריאות האשה של מכבי ברעננה. מקבל גם בתל מונד (עד כמה שידוע לי ממכבי וגם פרטי) רופא מעולה ואדם מקסים, אכפתי ואמפתי.