אופן הידבקות של חיידק הליקובטר פילורי..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

31/12/2007 | 09:41 | מאת: שי

שאלה למומחים ואשמח אם תענו יש לי חברה מזה כחצי שנה ויש לה את החיידק הוא פעיל .. גורם לה המון כאבי בטן היא מטופל באנטיביוטיקה קראתי והבנתי שהוא מדבק דרך רוק האם עליי להמנע מלנשק אותה בגלל זה ?? או שאין לי מה לדאוג ? אני אדם בריא בן 24 ללא שום בעיות ?????? אשמח אם תענו

01/01/2008 | 10:41 | מאת: שני

אופן ההידבקות בהליקובקטר פילורי אינו ידוע. חלק טוענים שזה נובע מרוק. צריך לזכור שהחיידק הזה נמצא אצל רובנו ופשוט לא גורם בעיות. הרבה גם טוענים שנדבקים בזה מהילדות, או מתנאי היגיינה או מאוכל. שום דבר עוד לא הוכך ואין צורך כלל להימני ממגע עם רוק. רק לשמור על היגיינה (לא לגעת בקיא וצואה ולשטוף ידיים...) אין סיבה לדאגה...