תסמונת המעי הרגיז - תיעלם מתישהו בחיים?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

29/12/2007 | 14:01 | מאת: היי,

הבעיה של הכאבי בטן התחילה לי לפני שנה עם הגיוס לצבא. ומאז יש לי את תיסמונת המעי הרגיז (לא איבחנו לי את זה אבל התסמינים הם אותם תסמינים). לא ידעתי שקיימת כזו תיסמונת נוראית.האכילה היא כבר לא כייפית כמו פעם. היא מלווה בפחד מפני עצירות וגזים. השאלה שלי היא האם התיסמונת הזו תלווה אותי כל החיים? או שכמו שהיא פיתאום הופיע היא פתאום תיעלם? תודה מראש, שרון

29/12/2007 | 16:43 | מאת: שני

בתור אחת שסובלת מזה, יש לי כמה דברים להגיד לך. התסמונת הזאת היא לכל החיים, אבל לא הכל שחור. יש אנשים שזה נעלם להם וחוזר רק בתקופות מלחיצות ואחרות... זה שזה התחיל אצלך בצבא דווקא מעודד, יכול מאוד להיות שכשתסיימי עם המסגרת הזאת "תצאי לחופשי" מהמחלה... כמו שהיא הופיעה היא יכולה להעלם. תראי יש כמה שיטות טיפול. כעקרון הכדורים הם לספטומים. ורובם סתם עושים יותר נזק (כמו כדורי סטופ יט לשלשול) הפתרון הכי טוב שמוצע היום הוא היפנוזה. ובכללי, יש סיבה שהתסמונת הזאת הופיעה אצלך... כל הבעיות בבטן מתחילות מהנפש. הפתרון לא קל, הוא ארוך, מורכב, אבל הוא יכול להחזיר לך את איכות החיים בצורה שלא ידעת שאפשר. אם חשבת שתמצאי הקלה בכדורים את טועה, הכל מתחיל ונגמר בנפש בתסמונת הזאת. שזה, ד"א, הסיבה שרבים לוקחים כדורים לדיכאון.. כי זה גם משפר את הספטומים. תנסי לקרוא קצת על המחלה והפתרונות בגוגל... וד"א יש קומונה למעי רגיז בתפוז, ויש גם באתר הזה פורום למעי רגיש (=רגיז) רק בריאות :)

01/01/2008 | 17:43 | מאת:

היי שרון, קודם כל אבחנה של מעי רגיז נותנים רק אחרי שבדיקות אחרות יוצאות תקינות. את צריכה לעבור בדיקות דם לראות אם אין דלקת או אי ספיגה, בדיקת נשיפה לבדוק אם אין אי סבילות ללקטוז ואולי עוד. מעבר לזה, כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו, כי יש תכשירים שיכולים בהחלט להקל ולשפר את איכות החיים. כמו כן, יש שינויים תזונתיים שאפשר וצריך לעשות. לתזונה יש השפעה אדירה על איכות החיים, אבל העניין מאד אינדיבידואלי וכרוך בהרבה ניסוי וטעייה. יש כאלה שהפיקו תועלת מטיפולים אלטרנטיביים אבל צריך להיזהר משרלטנים (במיוחד בנושא היפנוזה!) ועדיף לפנות למרפאות רפואה משלימה של קופות חולים, למשל בתחום ביופידבק, שם לפחות אפשר להיות בטוחים שמטפל בך איש מקצוע מומחה. הנטייה למעי רגיז נשארת לצערי, אבל יש עליות וירידות ובטוח יהיו לך תקופות שקטות וטובות יותר. אבל שוב, צריך לקבל את האבחנה ממומחה, רק לאחר שלילת כל הבעיות האחרות. ממליצה לך מאד לקרוא את הספר "לוקחים לבטן במקום ללב" מאת פרופ ספרבר שנכתב על הנושא הזה. מצ"ב קישור בנושא תזונה ותוספים למעי רגיז: http://www.solgar.co.il/lifestyle/no4/IBSedit.html הרבה בריאות

11/01/2008 | 23:41 | מאת: תומר

הבעיהכשמישהו חולה בסרטן כאן שהרופא במקום להגיד לחולה שהוא עושה כל מאמץ בשביל להבריא את החולה הרופא אומר שיש לך עוד חצי שנה לחיות וזה ממש מוזר. ככה לא נרפא ורק לפני כמה ימים ראינו שחברת הביטוח ביקשה שהחולה יביא אישור שהוא הולך למות בשביל לשלם לו ? אנחנו משוגעים,חברה,משהו לא בסדר כאן,צריך להתעורר מיד.. אין מחלה שאי אפשר לפתור ואם רוצים אז אין זו אגדה רק צריך לרצות להבין שהרפואה מתפרנסת מהמחלות ולא מהבריאות וצריך לעצור את התהליך החולני הזה וזה גם אותו דבר בקשר לשלום וייצור כלי הנשק,מתפרנסים ממלחמה אז למה שיאמינו בשלום ? סליחה על הפילוסופיה אבל זו המציאות. אפשר לא לסבול אם נתאחד ונתארגן. קראתי אפילו שיש תרופה לסכרת אבל מסתירים אותה,קוראים לתרופה גמננמנה משהו כזה וזה מייצר תאי לבלב קראתי. אתם רוצים הוכחה לדברי אז קחו את העישון,לכולם ברור שעישון הורג אבל מישהו יפסיק את זה . מישהו יבין שזה מחסל את מערכת הבריאות ? מישהו חקר צמחי מרפא שעולים חמישה שקלים בחודש במקום למכור תרופה ב-20,000 ש"ח בחודש נגד סרטן המעי הגס .? הדמוקרטיה היא שיגעון וזה כבר כתוב מלפני הרבה שנים בתורה אז למה לא לקבל את המציאות ? שנהיה בריאים ואל תוותרו.אל תשכחו שהאוכל מזיק ושחלב מזיק ומישהו יגיד שתנובה מזיקה לנו ? חוץ מד"ר אריה אבני ? .