הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

27/12/2007 | 22:06 | מאת: איציק

שלום רב, חליתי בהליקובקטר פילורי לא מזמן ואחרי הטיפולים שהצליחו,, אני עדיין מרגיש בכאב. כמה זמן אמור להמשיך הכאב אם בכלל?

28/12/2007 | 12:04 | מאת:

היי איציק, אם הטיפולים הצליחו, אתה לא אמור להרגיש כאב. איך אתה יודע שהם "הצליחו"? עשית בדיקת מעקב וראו שאין חיידק. תבדוק את זה. וחוץ מזה, כדאי לעקוב אם יש אוכל או שתייה מסוימים שמחמירים את הכאב. ממש לעשות רשימה מפורטת ולראות. לפעמים התוצאות מפתיעות. אגב, יש כאן גולשת בכינוי "שני" שעברה בעצמה הרבה טיפולים בחיידק ופתחה קומונה להליקובקטר פילורי ב"תפוז". תנסה לשאול אותה שם. הרבה בריאות

28/12/2007 | 17:20 | מאת: שני

אני מסתובבת גם פה. פשוט לאחרונה אני עסוקה :) לדעת בוודאות אם הטיפולים הצליחו אפשר בבדיקת נשיפה, חודש לאחר גמר הטיפול באנטיביוטיקה. כעקרון אם הטיפול עזר הכאבים אמורים לחלוף, אבל (וזה אבל גדול) זה יכול לקחת עד 3 חודשים עד הטבה מלאה (לי לקחת חודשיים) תנסה להמשיך לקחת תרופות סותרות חומצה (PPI) ותמשיך במעקב. יכול להיות שהחיידק לא הושמד ויכול להיות שהכאבים ממקור אחר. בהצלחה