פענוח תוצאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/12/2007 | 15:01 | מאת: ליהי

בבקשה עזרו לי לפענח את התוצאות מבדיקות הדם שעשיתי לאחרונה: אלו השורות שיצאו עם מספר אדום, כלומר מחוץ לטווח הנורמל: Urea (B) *10 (מתחת לגבול תחתון) ALT (GPT) *77 (מעל גבול עליון) AST (GOT) *61 (מעל גבול עליון) Urine Culture - צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים מה כול זה אומר? מה חסר? מה יש עודף? אני לא מבינה כלום... וכמובן שמה שכתוב על החיידקים מדאיג. אשמח לתשובות, תודה מראש

23/12/2007 | 17:05 | מאת:

היי ליהי, אני מצרפת לך קישור למדריך לפענוח בדיקות דם. בבדיקות שלך רואים איזושהי הפרעה בתפקודי הכבד, אבל רק רופא יכול לפענח. לגבי הבדיקת שתן - לרוב כשיש צמיחה של חיידק מסוים, מקבלים גם את השם שלו. עד כמה שידוע לי כשיש "חיידקים שונים" זאת תוצאה של אחת משתי אפשרויות - הבדיקה "הזדהמה" - עמדה בכלי פתוח יותר מדי הרבה זמן, או אצלך או במעבדה, הכלי אולי לא היה סטרילי או משהו כזה. אבל אני לא רופאה אז לא לבנות עלי :) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2952865,00.html הרבה בריאות

24/12/2007 | 06:11 | מאת: ליהי

בקרוב אלך לרופא ואדע את פענוח התוצאות בדיוק אך לבנתיים רציתי לדעת מסקרנות- איך תפקוד הכבד יכול להשפיע? אם אינני טועה זה קשור בעייפות. כאבים ועוד סימפטומים גם נכללים? תודה!

24/12/2007 | 06:11 | מאת: ליהי

בקרוב אלך לרופא ואדע את פענוח התוצאות בדיוק אך לבנתיים רציתי לדעת מסקרנות- איך תפקוד הכבד יכול להשפיע? אם אינני טועה זה קשור בעייפות. כאבים ועוד סימפטומים גם נכללים? תודה!