קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/11/2000 | 14:28 | מאת: אפרת

שלום ד"ר אני בת 37. בגיל 9 אובחן אצלי קוליטיס כיבי מוגבל ממנו סבלתי רוב שנות ילדותי בגיל 20 בערך היה ההתקף האחרון שלי ומאז ככל הידוע לי לא היו סימני מחלה. לפני שנתיים עברתי קולונוסקופיה והבדיקה יצאה תקינה . שאלותי: האם יש סיכוי שהמחלה תחזור ? האם אני בקבוצת סיכון לסרטן המעי הגס ואם כן אילו בדיקות עלי לעבור? תודה הדר

11/11/2000 | 16:50 | מאת:

שלום הדר אין ספק שאת ברת מזל. קיימים תיאורים של היעלמות המחלה אצל אנשים החווים התקף של פרוקטיטיס וגם אצל אנשים מסוימים לאחר שנים של פעילות המחלה ניכנסת לרגיעה (burnt out disease) האם קיבלת טיפול אחזקה במשך כל השנים האלה? לגבי אנשים עם פרוקטיטיס בלבד הסכון לסרטן המעי הגס דומה לזה של אוכלוסיה רגילה ובהיעדר סיפור משפחתי יש מקום לקולונוסקופיה בגיל 45-50.

12/11/2000 | 08:55 | מאת: הדר

שלום דר סנטו תודה על תשובתך. מדובר על קוליטיס ולא פרוקטיטיס. האם יש הבדל בתשובה. לא קיבלתי שום טיפולים במשך השנים. האם המחלה עדיין יכולה לחזור למרות המידע שנתתי? תודה