אי סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

11/12/2007 | 01:16 | מאת: תמרה

שלום רב אני בת 20,בחורה בריאה בדר"כ,סובלת מכאבי בטן,נפיחות,תחושת מלאות ,נמנעת מארוחות כבדות ו"מפוצצות",ולעיתים שילשולים.הופנתי לבדיקות דם,ציליאק,אולטראסאונד,ותבחין נשימה להילקובקטר(משו כזה),הורדתי מוצרי חלב והרגשתי הקלה ושיפור. בקשתי מהרופאה לתת לי בדיקה ללקטוז כדי שאדע בטוח מה קורה איתי ועם חלב.. אך במקום לתת לי את הבדיקה הרגילה ללקטוז-תבחין נשימה היא נתנה לי לעשות בדיקת דם ביוכימית.(יחד עם הבדיקה לגלוטן) רציתי לדעת אם אפשר לגלות ע"י בדיקת הדם הזו אם אני רגישה ללקטוז או שאהייה חייבת לעשות גם תבחין נשימה. תודה רבה:)

12/12/2007 | 13:13 | מאת:

היי תמרה, לא ידוע לי שבודקים אי סבילות ללקטוז בבדיקת דם. הבדיקה המועדפת היא הנשיפה. האמת שאת יכולה למצוא את התשובה בעצמך: תורידי ממש לגמרי מוצרי חלב ותראי אם יש שיפור. תרגישי טוב