ראפאסל & פנטסה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

08/12/2007 | 01:43 | מאת: אלי

שלום, 22 שנה עם ulcerative colitis מצב סביר יחסית (עליות ומורדות כמו לכולם..). לוקח ראפאסל או לפחות אמור לקחת כיוון שמצבי טוב ואז אני שוכח או פשוט מתעלם. לאחרונה ניסיתי להתאמץ בלקיחת התרופה אך חשתי בכאבי ראש ולא יודע אם זה בגלל זה. הרופא המליץ לנסות פנטסה אבל אני לא כ"כ אוהב לשחק עם עצמי בנושאים הנ"ל אלא אם כן המצב ממש לא טוב. בכל אופן, רציתי לדעת מה ההבדל בין השתיים כיוון שאני יודע ששניהן מכילות מסאלאמין כמרכיב פעיל והפנטסה באה בגרגירים. האם תופעות הלואי דומות? האם האחת חזקה יותר מהשנייה? תודה

09/12/2007 | 19:53 | מאת: יוני

אני מקבל פנטסה 4 מ"ג ליום ואין לי כאבי ראש ... התרופה דומה לרפאסל ( כמו שאמרת אותו רכיב גינרי ) מה שנאמר לי רק ספיגה שלה שונה זה תלוי איפה הבעיה באיזה חלק ממעי ( זה מי שנאמר לי ) מה שכן יכול להיות כואב לך גם הראש משינוי העונות ( שינוי טמפ' )

12/12/2007 | 12:47 | מאת:

היי אלי, שתי התרופות אכן מכילות את אותו חומר פעיל (מסאלאמין, כמו שכתבת) ונבדלות קצת בצורה שולית באופן ומהירות ההתפרקות במערכת. מעניין שלמרות השוויון ביניהן, יש מטופלים שמגיבים טוב יותר לאחת, לעומת השניה. אני ממחנה הראפאסל :) אגב, יודע שהתרופות האלה יכולות לעשות כאבי ראש, אבל לא נראה שהכאבים יופיעו פתאום, אחרי שכבר השתמשת בתרופה והיא לא חדשה לך. תברר עם הרופא. תרגיש טוב