הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

07/12/2007 | 20:00 | מאת: אבי צ.

שלום, נמצא אצלי החיידק בבדיקת נשיפה, האם זה אומר שהחיידק פעיל וגורם לדלקות (מכוון שהבנתי שהחיידק מצוי ברוב האוכלוסיה). ודבר שני האם הוא מדבק? תודה.

08/12/2007 | 19:33 | מאת: שני

אכן תוצאה חיובית בבדיקת נשיפה מראה על כך שיש לך חיידק פעיל. הוא יכול להימצא אצל חלק מהאוכלוסיה ולא לגרום לבעיות (ואז סביר להניח להתפרץ מתישהו אבל אין שום הוכחה לזה) אם יצא לך תשובה חיובית וישנם בעיות כנראה שהחיידק גרם לדלקת והדלקת תתאחה רק לאחר השמדה של החיידק. (שוב בהנחה שהוא הגורם) אין עדיין הוכחות לאיך הוא מדבק חלק אומרים שהוא מדבק אם מישהו בא במגע עם הפרשות גוף (קיא, צואה) חלק אומרים שההדבקה נעשית בכלל בגיל הילדות וחלק אומרים שגם דרך הרוק אפשר להידבק. הגורם האמיתי לא ידוע ואין צורך להימנע ממגע עם רוק... אבל רצוי לשמור על הגיינה...

12/12/2007 | 12:09 | מאת:

היי אבי. מסכימה בהחלט עם שני ואין לי מה להוסיף. היא יודעת על מה היא מדברת :) תרגיש טוב