קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

05/12/2007 | 00:08 | מאת: עוד אחד

מה אני יכול להגיד .... אני לא יכול יותר !!! ...אני לא יכול לסבול יותר אני לא רוצה לסבול יותר אין לי שקט בתוך הגוף שלי אין לי לאן לברוח אני פשוט לא יכול יותר אני בטוח שיש כאן ובעולם אנשים עם הרבה יותר דברים גרועים יותר , במחלה הזאת ובמחלות גרועות יותר הנחמה היחידה שיש להם ואין לי שאולי מתישהו זה נגמר ואצלי זה נראה באופק ... זה לא משתפר זה גם בדרכ לא מחמיר חוץ מתקופה אחרונה אבל אני נשאר אותו הדבר בלי מנוחה בלי שקט רק עם הרגשה גרועה יותר כבר שנתיים יש לי את זה כאבים בלתי פוסקים שלא נותנים לי שקט שמצטרפים לכאבי גב בלתי פוסקים כאבים אשר מקיפים אותי והולכים איתי לכול מקום ולא נותנים לעשות כלום אני לא מטפס על הרים אני גם עושה בנג'י אני רק רוצה לשבת או לשכב אול ללכת בשקט מה התשובה מה עלי לעשות עוד תרופה עוד כדור עוד זמן לפני שנתיים שלא ידעו מה להגיד לי שהלכתי לעוד רופא ומשם לעוד מיון ולא היה פתרון חשבתי שאני אדע מה יש לי זה יתן לי שקט ואולי עם קצת סבלנות אבל כלום אני פשוט לא רוצה לחיות עוד 50 - 60 שנה ככה כמה אני יודע שזה נשמע דיכאוני לפעמיים אני מאחל לי שאני יסיים הכול לפני ולא ימשיך ככה ... ה' מה יהיה

06/12/2007 | 16:55 | מאת:

היי לך, לא קל לקרוא את מה שכתבת, הכאב האמיתי שלך עולה ברור מאד מתוך השורות. אני מאד מזדהה עם מה שאתה כותב, ואני לא רוצה לנפנף בססמאות של "תהיה חזק" ""העיקר לשמור על אופטימיות" או "תחשוב חיובי" כי בימים קשים, דיבורים כאלה רק מעצבנים. לפחות אותי :) כאילו שמחשבות חיוביות יכולות לעצור את השלשולים או הדימומים? ואם אני חולה, אז זה סימן שלא הייתי מספיק חזקה אופטימית? בטח מוכר לך הסגנון... אני פשוט אגיד לך איך אני עוברת ימים כאלה. יש רגעים שגם אני הרגשתי ככה, ולצערי אני בטוחה שרגעים כאלה גם יחזרו אלי מתישהו. זאת טיבה של מחלה כרונית, ואנחנו חייבים להכיר בזה. אבל אסור לשכוח שהמהלך של המחלה המזו... הזאת כולל גם ימים טובים, שברור שיבואו, כי "ככה זה בטבע". בימים קשים אני פשוט מכריחה את עצמי לזכור את הימים הטובים שהיו לי, ומקווה בכל הלב שיבואו עוד כאלה. וכן, כמובן, מנסה דוקא בימים האלה לעשות הרבה דברים שיעשו לי טוב. אבל - מעבר להשלמה עם האופי ההולך וחוזר של המחלה המסובכת הזאת, אתה חייב לעצמך את הטיפול הכי טוב. אם אתה לא שלם עם מה שהרופאים אומרים לך, אל תהסס לפנות לעוד ועוד התייעצויות עד שתמצא את הרופא שילך אתך צעד אחרי צעד ויביא יחד אתך את השיפור. יכול להיות שאתה פשוט צריך טיפול אחר שייקל עליך, וזה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב. ועוד משהו - לדעתי שווה לשקול אפשרות של ייעוץ (יש ענף בפסיכולוגיה שנקרא "פסיכולוגיה רפואית" ועוזק בהתמודדות עם מחלות כרוניות, למשל) ואפילו הסתייעות בנוגדי-דיכאון קלים כמו ציפרלקס וכו' שעזרו לכמה וכמה חולים במחלות מעיים וכאלה שסובלים ממעי רגיז.) קישור לפורום פסיכולוגיה רפואית ב-ynet: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2236-18169,00.html מקווה יחד אתך להרבה ימים טובים לכולנו... הרבה בריאות

09/12/2007 | 12:02 | מאת: tch

אני מציע לך לקרוא באינטרנט על פרופרג'יל. גם אני במקרה קראתי. יש לי בעיות אחרות שזה גם יכול לעזור.בקיצור כתוב שם שזה יכול לעזור גם לקרוהן, חיידק ההליקובקטור, בקע סרעפתי, דלקות בושט ועוד. כדאי מאד לקרוא המאמר ולהתיעץ ברופא.