אליקובקטור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

02/12/2007 | 13:11 | מאת: דורון

לאחר שהיה לי לחץ על הקיבה, במיוחד אחרי האוכל ובנוסף חוסר תאבון, נעשתה לי בדיקת נשיפה ונמצא שיש לי חידק, קיבלתי טיפול של שבוע ימים ב-LOSEK לפני האוכל פעמיים ביום ו-KIARIDEX שני כדורים כל פעם 250 גר' לכדור פעמיים ביום. בנוסף גם מוקסיפן פורטה 2 כדורים של 500 גר' פעמיים ביום כל זה לשבוע ימים. לאחר מכן להמשיך עם LOSEK פעם ביום. סיימתי את השבוע ואני ממשיך עם LOSEK שזה היום ה-10 לטיפול. אני לא מרגיש שיפור אין לי תאבון ויש לי לחץ על הקיבה. בנוסף יש לי חולשה וחום נמוך 36.8-37.1. רצית לדעת עם היה צריך לעבור לי הלחץ על הקיבה? האם יש קשר בין התקפי חרדה לחיידק ולהרגשה הנ"ל.

02/12/2007 | 14:28 | מאת:

היי דורון, זה קורה לעיתים לא רחוקות בכלל שהטיפול המשולש הראשון בהליקובקטר לא עוזר, וצריך לשנות את ההרכב התרופתי ולעשות ניסיון שני ואפילו לפעמים שלישי. אל תתיאש. אני בטוחה שבסוף זה יצליח. אתה צריך לחזור לרופא שנתן לך את הטיפול ולדבר אתו. לגבי השאלה על החרדה - יכולה לגרום לחוסר תאבון ובעיות בקיבה, אבל אם מצאו את החיידק, סביר יותר להניח שהוא פשוט עדיין שם. אל תצא מנקודת הנחה שהחרדה גורמת לסימפטומים, אלא להיפך. חפש גורם פיזי - במקרה הזה בדיקת מעקב לנוכחות החידק - ורק אם לא תמצא, ניתן להאשים את הסטרס. הרבה בריאות

03/12/2007 | 02:37 | מאת: שני

מכיוון שלקחתי את הטיפול הראשון אני יכולה להגיד לך שההשפעה של הכדורים נשארת עוד כמה ימים אבל היא עוברת בסוף אל חשש. תנסה לא להיות בלחץ יותר מידי ולהאמין שזה יצליח. אני כבר אחרי הטיפול השני ולא בטוח שהחיידק עבר... ולא התייאשתי. אמונה זה הדבר הכי חזק! אתה לא תמשיך לסבול לנצח אין דבר כזה אז אתה יכול להיות רגוע...