דלקת קיבה כרונית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/11/2007 | 15:03 | מאת: שבתאי

שלום ד"ר,השאלה בבקשה:יכול להיות שקיבלתי דלקת כרונית ,מעצבים,מחשבות יתר,לקחתי ללב יותר מדי,מדאגות.

29/11/2007 | 20:28 | מאת:

היי שבתאי, אני לא ד"ר והשאלה מן הסתם היתה מופנית לפורום הרפואי, אבל אם כבר שאלת, אני אגיד לך מה אני חושבת - גוף ונפש זה דבר אחד. ממש אי אפשר להפריד. הגוף שלנו מגיב לרגשות, וההיפך. תקופות לחץ גובות מחיר, מדכאות את המערכת החיסונית, חושפות את הגוף למחלות ומקשות על ריפויין. אי אפשר להגיד שמקבלים דלקת בקיבה רק "מעצבים", יש מכלול של גורמים למחלה, זה, אבל אין ספק שלחץ מחמיר את הבעיה ומעכב את הריפוי. תרגיש טוב