בדיקה חוזרת של קולונסוקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

27/11/2007 | 16:37 | מאת: יפית

שלום מבקשת קצת עזרה: לפני שנה וחצי עברתי קולונוסקופיה מלאה,מלבד טחורים פנימיים לא נמצאו ממצאים נאמר גם שהמעי רגיש,עברתי טיפולי קשירות ונרות והרופא טוען שהמקום נרפא אך מדי פעם עדין יש דם ביציאות,היציאות בד"כ סדירות 3 פעמים ביום לאחרונה יש פעמים שיש לי שלשול חד פעמי וזה עובר,הגסטרולוג המליץ לעבור קולונסוקפיה נוספת והפעם לקחת ביופיסיה השאלה היא מאיפה לוקחים ביופסיה,והאם עלי באמת לעבור שוב את הסבל הנורא של הבדיקהאו שעלי להיות רגועה כי הבדיקה תופסת להרבה שנים אודה על התשובה

29/11/2007 | 17:27 | מאת:

היי יפית, את הביופסיה לוקחים ממקומות במעי הגס ואם הרופא מיומן ומצליח להגיע רחוק, אז גם מסוף המעי הדק. אני לא רופאה ולא מכירה אותך ולכן קטונתי מלקבוע אם יש צורך בבדיקה. אני לא יודעת למה בעצם הרופא רוצה לחזור על הבדיקה - מה מראות בדיקות הדם? האם את יורדת במשקל? האם יש עדות לחוסר ספיגה? אם זה רק בגלל דימום, סביר שזה מטחורים שבאים והולכים. אבל שוב - קטונתי.... הרבה בריאות