כאבי בטן אחרי לידה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/11/2007 | 18:16 | מאת: ב

אני בת 22 ילדתי לפני כחודשיים בפעם השניה ושבועיים לאחר הלידה התחילו לי כאבים בבטן העליונה בעיקר לאחר האוכל, שנמשכים כהתקפות חצי יום אפילו. לפעמים אני מעדיפה שלא לאכול כדי שלא יכאב. הכאבים האלו היו לי גם אחרי הלידה הקודמת ונפסקו כשנכנסתי להריון. רופאת המשפחה אמרה לי לא להתייחס לזה (היא לא בדקה אותי אפילו), אבל זה מפריע לי לתפקד כרגיל. אשמח לתשובה.

24/11/2007 | 21:59 | מאת: אור?ן

אני בעד לבקש שנית מהרופאה שתיקח אותך ברצינות כי אין סיבה שתעברי ימים עם סבל וירידה בתפקוד היומי. אני לא יודע אם זה קשור להריון או משהו אחר ולכן צריך לבדוק. בהצלחה

24/11/2007 | 23:40 | מאת: ג

שלום לך, האם כאבים אלו מלווים בצרבות או הקאות לפעמים? האם תוך כדי ההריון היו לך צרבות, אבל ייחסת אותן להריון? אני ממליצה לך לבקש מרופאת המשפחה הפנייה לבדיקת תבחין נשיפה לגילוי חיידק הליקובקטור פילורי. זו בדיקה פשוטה ולא כואבת שמבצעים בקופה. חיידק זה נמצא אצל כולם בקיבה, אבל לפעמים הוא מתרבה בקצב מוגזם, וגורם לדלקות ותופעות כגון אלו שאת מציינת - כך ששווה לשלול לפחות את זה. אם זה לא החיידק - פני לרופא גסטרו. אין שום סיבה לסבל מתמשך. בינתיים - שימי לב לאיזה מזון - אחריו את חשה ברע. בד"כ זה קורה אחרי חמוץ, חריף, מפולפל, מר, לפעמים אחרי מתוק, חלב, וכד' - אולי הפחתה בינתיים ממוצרים אלו תקל. תרגישי טוב, ונשמח אם תעדכני.

25/11/2007 | 21:13 | מאת:

היי ב, קודם כל מזל טוב... אני מצטרפת לתשובתה של ג. ואין לי מה להוסיף :) הרבה בריאות