קילופים בפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

05/11/2007 | 10:41 | מאת: אלי

יש לי תופעה של התקלפות העור בחלל פה. הקילופים מופיעים בכל בוקר (לפעמים פעם ביומיים) ואני מוצא את עצמי מקלף את העור עם הלשון בשעות הבוקר עד שהחתיכות נגמרות, ובבוקר שאחרי זה קורה שוב. הקילופים הם בעיקר בצד הפנימי של הלחיים. אני סובל מתופעה כבר שנה. לפני חצי שנה אובחן אצלי אולקוס בתריסריון ומאז האני בטיפול תרופתי. (החלפתי מספר כדורים במהלך התקופה ועכשיו אני משתמש בלוסק) תופעת הקילופים היתה קלה יותר לפני שהתחילו כאבי הבטן שהביאו לאבחון האולקוס, ומאז היא ברמה גבוהה וקבועה. רופא הגאסטרו שלי אמר שכנראה זה בגלל רמות חומציות גבוהה ושזה יעבור עם טיפול באולקוס אך בינתיים אין הקלה בתופעות. האם יש סיבה אחרת שיכולה לגרום לקילופים? האם יש דרך לטפל בהם? מה ההשלכות של התופעה?

07/11/2007 | 21:38 | מאת:

היי אלי, תשמע, באמת שקטונתי מלערער על מה שהרופא שלך אומר, הרי אני לא רופאה, אבל אני חייבת להגיד שאני מכירה הרבה אנשים שסובלים מחומציות יתר ואין להם קילופים כאלה. אולי זאת פטריה שהוחמרה בעקבות הטיפול האנטיביוטי בריפלוקס? לדעתי כדאי ללכת גם לרופא א.א.ג וגם למומחה חניכיים שיבדקו אותך טוב. אולי אפילו רופא עור יוכל לייעץ כאן. הייתי בפירוש מחפשת עוד דעה. אני ממש סקרנית לשמוע מה האבחנה הנכונה במקרה כזה. אשמח אם תעדכן. הרבה בריאות