הפרשות מוגלתיות מהטבור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/09/2007 | 19:59 | מאת: נופר

שלום, שמי נופר, אני בת 20 לפני כ-3 שנים בערך החלו להופיע אצלי הפרשות מוגלתיות מהטבור אשר מלוות בקשקשת, קילופים ואדמומיות. כמו כן מזה כמה חודשים שקיעת הדם שלי גבוהה מאוד (50). אני כרגע באבחון גסטרולוגי לבדוק האם יש איזושהיא מחלה במעי. ביצעתי צילום סיטי בפרוטוקול אנטרוגרפיה והתוצאות הראו על חשד ל IBD. שאלתי היא האם הטבור אכן קשור לעניין? ואם לא, האם יש כיוונים נוספים שעליי לבדוק בנוגע לזיהום בטבור?

30/09/2007 | 23:05 | מאת:

היי נופר, זה לא נפוץ, אבל קראתי שהפרשה מוגלתית מהטבור (בלווית תסמינים אחרים) יכולה להיות קשורה למחלת מעיים (נגרמת בגלל פיסטולה). טוב שאת בתהליך אבחון, אל תזניחי ואל תוותרי עד שתגיעי לאבחנה סופית. שקיעת דם גבוהה מעידה על מצב דלקתי שצריך למצוא לו טיפול. כמובן שצריך לשלול גם מחלות עור (על רקע הקשקשת קילופים ואודם) אבל אני מניחה שאם שלחו אותך לאבחוני גסטרו- היו לך עוד תסמינים. אגב, גם מחלות מעי דלקתיות וגם מחלת העור פסוריאזיס שמתאפיינת בתסמיני עור כאלה הן שתיהן מחלות אוטו-אימוניות ובמקרים מסוימים יש להם טיפול דומה בתרופות שמדכאות את מערכת החיסון, כך שבין אם ההפרשה מהטבור היא ממחלת מעי או ממחלה של העור, יש לכך טיפולים טובים. הרבה בריאות