כיב תריסריון?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

26/09/2007 | 01:44 | מאת: נתן

שלום רב! למעלה מחודש ימים אני מרגיש מין חנק בגרון, תחושה של גוש שנמצא בגרון, וזה במיוחד על קיבה ריקה. כמו-כן, לאחרונה, כשהקיבה שלי ריקה, אני מרגיש כאבים בינוניים ואי נוחות כללית. לעיתים בלילה, אף חנק פתאומי שחולף לאחר זמן מה. ביצעתי צילום וקת. הממצאים: מעבר חופשי של חומר הניגודי לאורך הושט וממנו לקיבה. הושט ללא סטייה. קיבה בגודל, צורה ומיקום תקין. דופנותיה, קמטי הרירית ופריסטלטיקה בגדר נורמה. לא הודגמו בקע סרעפתי או רפלוקס בתנוחת טרנלנבורג. מעבר תקין דרך הפילורוס. עכשיו העיקר: בצל התריסריון בעל גודל וצורה תקינים, רירית בתוכו נראית גסה מהרגיל ויש רושם להתכנסות קימטי רירית בחלק דיסטלי עליון של בצל - כיב? דלקת? קשת התריסריון הודגם עם רירית תקינה לכל אורכו. אני מאד מודאג מהממצאים לגבי התריסריון, כי יש לי חשש שאכן מדובר בכיב/דלקת התריסריון. נקבע לי תור לגסטרוסקופיה, אבל רק לעוד חודש, ואני מפחד שהמצב לא יחמיר ויעבור לדימום. רציתי לדעת את דעתך, האם התסמינים שלי והממצאים אכן מעידים על מחלה כלשהי של התריסריון, ואם כן, איך אוכל להימנע מהתסמינים ו/או לנסות לרפא ביתית (תרופות, תזונה נכונה...) את התופעה שלי עד התור שלי שיהיה רק בעוד חודש? מודה לך מראש, נתן

26/09/2007 | 15:47 | מאת:

היי נתן, אני לא יכולה לפרש לגמרי את תוצאת הבדיקה, אבל המצב לא נורא, וגסטרוסקופיה בעוד חודש זה בסדר גמור. בינתיים כדאי כמה שפחות להרגיז את המערכת עם אוכל חריף, מטוגן, תימנע מבצל ושום, אלכוהול (מקווה שאתה לא מעשן). אני מצרפת לך קישור לתזונה שמתאימה ל"אולקוס" - היא גם תעזור לך: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-PepticUlcers.htm הרבה בריאות