אי סבילות לדברי מזון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/07/2007 | 13:21 | מאת: עינת

ברור לי לחלוטין שקיימת אצלי אי סבילות להרבה דברי מזון. זו לא אלרגיה מכיוון שלא מתפתחות תגובות אלרגיות אבל זו כן אי סבילות כי אחרי מאכלים מסויימים כמו אגוזים, ביצים, סויה שומשום, חלב הבטן מתנפחת נורא בטווח של 24 שעות כמו כן יש צבירה של נוזלים ונפיחות כללית. ישנם דברים בדוקים שלא גורמים לי לכך ואז התחושה היא טובה. השאלה שלי היא כיצד ניתן לדעת למה? הרי יש כל כך הרבה סוגי מזון וכמה כבר אפשר להימנע מבלי להגיע לחסרים תזונתיים? האם ישנה דרך לעלות על המזונות הבעייתיים? מה עושים כדי לפצות את הגוף על החסר אם זהו מזון חיוני? המון תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
27/07/2007 | 17:54 | מאת:

היי עינת, נתת את התשובה בעצמך. גילית מה עושה לך רע. זאת הדרך היחידה בעצם. יש מכונים שגובים הון כסף על בדיקות שונות אבל אני אישית לא מאמינה בהם. אני חושבת שהכי טוב זה לערוך במשך כמה ימים רישום מדויק - אבל ממש מדויק - של כל מה שאת אוכלת ושותה ולעקוב אחר התסמינים. אני בטוחה שמהר מאד תרבלי את כל התשובות. עם זאת, לגבי מוצרי חלב אפשר לעשות בדיקת נשיפה לגילוי אי סבילות ללקטוז. במקרה שיש אלרגיה למוצרי חלב אפשר לקחת כדורי לקטאז (האנזים שחסר לעיכול הלקטוז) ואז ניתן לאכול מוצרי חלב. עקרונית, גבינה צהובה וגבינות עם אחוזי שומן גבוהים יותר, מכילות גם הן סידן אך מעיקות פחות על המעיים. אולי כדאי לך להתייעץ עם נטורופת לגבי החסרים התזונתיים. תשקלי גם לקחת תוסף מולטי-ויטמין איכותי להשלמת התזונה. הרבה בריאות