תזונה למעי רגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

12/07/2007 | 13:16 | מאת: neta

שלום, יש לי בעיה של מעי רגיז, ז"א כאבי בטן ,נפיחות ושלשולים/ עצירות עקב סוגי אוכל שונים שאני אוכלת. רופאת הגסטרו הוראתה לי תזונה מסויימת: להוריד את כל מוצרי החלב, ירקות ופירות טריים, אורז ותפו"א( שיגרמו לי עצירות- עקב נטייה שלי). עקב בעיות בריאותיות אחרות איני אוכלת קמח לבן (לחם, פסטות וכו'..) וכל דבר מתוק. כל זה יוצר בעיה של מה כן לאכול? ארוחת בוקר וצהריים אני אוכלת בעבודה, המקום מספק לי קומקום ומיקרוגל והאוכל מגיע איתי מהבית. ארוחת ערב אינני אוכלת כך שזו לא מהווה בעיה. אשמח אם תוכלו להנחות אותי מעט למוצרים/ מתכונים שאני כן אוכל לאכול. תודה מראש

14/07/2007 | 23:13 | מאת:

היי נטע, לגבי תזונה למעי רגיז, הכלל הוא לאכול מעט, ולעיתים קרובות. לא לאכול ארוחות גדולות בבת אחת. אני מניחה שאת יכולה לנסות לאכול לחם מלא (לא קמח לבן) שישביע אותך וגם יעזור לך בעיכול. לגבי מוצרי חלב - אני לא בטוחה שזה רעיון טוב להימנע מהם לאורך זמן - את הרי חייבת סידן. קודם כל, אפשר לעשות בדיקת נשיפה ולבדוק אם את רגישה למוצרי חלב, ואם כן - לקחת תוסף לקטוז שיעזור לעכל אותם. בכלל, גבינה צהובה, למשל, מתעכלת טוב יותר, וכריך מלחם מלא עם גבינה צהובה הוא די "בטיחותי" לעיכול. בצהרים את יכולה לאכול למשל מוצרי טבעול, שלי באופן אישי מאד עוזרים, וכן ירקות מבושלים שתביאי מהבית ותחממי במיקרו. יש גם פירות טריים כמו דובדבנים, מלון ותפוחים שיחסית בטיחותיים יותר מאחרים. באופן כללי, לפעמים במעי רגיז, כל אוכל גורם לגירוי המערכת ואז צריך לחשוב על טיפול תרופתי להקלה, ולא רק על שינויים תזונתיים. אגב, האם עשית בדיקות לברר שאת לא סובלת ממחלת מעי דלקתית או צליאק, למשל? בינתיים, יש ספר שנקרא "לצאת ממעגל הקסמים" של איליין גוטשל שתוכלי למצוא בו מתכונים על פי "דיאטת הפחמימות הספציפיות" - בלי קמח לבן וסוכר לבן. הרבה בריאות