ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

27/06/2007 | 09:18 | מאת: שרונינה

שלום הנני בת 30 וסובלת מריח רע מהפה, נעשו בדיקות שיניים ולסת הכל בסדר. לפני כ- 4-5 שנים נעשתה בדיקת החיידק הליקובקטור ונמצא חיובי, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה (בזמן נטילת התרופה לא היה ריח כלל מהפה!!!) ביקרתי שוב בימים האחרונים אצל רופא גסטרו וישר ירתה לעברי שאת בעית הריח הרע מהפה ישר מכוונים לבעית גסטרו, אמרה שיכול להיות שיש לי בעיה עם פירוק חלב בגוף (חסר לי איזשהו אינזים או משהו כזה) אז הציעה לי לנסות 5 ימים ללא מוצרי חלב ???!!! היתכן דבר כזה אז מה יהיה מקור הסידן בגופי ??? וכמובן שהציע לי לרכוש כל מיני סוכריות ו/או עזרים מנטוליים אחרים שיוכלו להקל אך לא לפתור את הבעיה ובנוסף נתן לי הפניה לבדיקת מציאת החיידק הליקובקטור ומה אז באם אכן קיימים אצלי החיידקים שאכן גורמים לי לריח רע מהפה אז כל חיי אצטרך ליטול אנטיביוטיקה מה התרופה לבעית הריח הרע הארור הזה ????????????.

27/06/2007 | 21:57 | מאת:

היי שרונינה, רגע, רגע, בלי לחץ... בואי ננסה לעשות סדר. אני חושבת שהרופא התכוון לאי סבילות למוצרי חלב - שחסר לך האנזים לקטאז שמפרק את סוכר החלב (לקטוז). כדי לבדוק את זה את יכולה לעשות 2 דברים - להפסיק לגמרי לכמה ימים מוצרי חלב ולראות אם יש השפעה לטובה או לעשות בדיקת נשיפה בקופת חולים לבדוק את העניין במדויק. ונניח שיש לך את הבעיה הזאת, את לא חייבת להימנע ממוצרי חלב לכל החיים. יש תוספי תזונה שמכילים את האנזים החסר ואז כל פעם שאת אוכלת מוצרי חלב את גם לוקחת את התוספים (גם אני עושה את זה...). כמו כן, בגבינות צהובות למשל או ביוגורט וגבינות לבנות קשות יש פחות לקטוז ולכן הן עושות פחות תסמינים. יש להשיג גם חלב דל לקטוז. אז זה בקשר לחלב. עכשיו בקשר להליקובקטר - יכול להיות שהחיידק חזר ואת צריכה טיפול נוסף - ממש לא לכל החיים, לתקופה קצרה עד להכחדת החיידק. אל תדאגי. אני בטוחה שזה ישתפר.... הרבה בריאות