בקע,

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/06/2007 | 00:30 | מאת: אורית

שלום , עבר עלי חודש של כאבי בטן איומים, לפי ממצאים כנראה שיש לי בקע, בסרעפת, הפנו אותי לגסטרו, עד שהבדיקות יהיו מוכנות, אני רוצה להכין את עצמי, מה זה בקע? מה עושים עם מצב כזה?

23/06/2007 | 22:44 | מאת:

היי אורית, להרבה אנשים יש בקע בסרעפת, שאינו גורם לתסמינים. מאידך, יש כאלה שהוא גורם אצלם לזרימה חוזרת של חומצות מהקיבה לוושט - בעקבות חולשה של השריר שמפריד בין הקיבה לוושט. חומצות הקיבה חזקות מדי עבור הרירית העדינה של הוושט ולכן גורמות שם לדלקת. התחושה היא כשל צרבת, ולפעמים אף כאבים חזקים יותר. אני מצרפת לך קישור עם הסברים על הנושא, וכן עצות תזונתיות להתמודד עם הבעיה. במקרים רבים לא ניתן להסתפק בשינויים תזונתיים אלא צריך טיפול תרופתי להפחתת החומציות. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Heartburn.html בהצלחה והרבה בריאות