ירקות לא מבושלים
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום לכולם, אני אוהבת במיוחד לאהוב סלט ירקות..... (ירקות טריים לא מבושלים) קראתי שכדאי להמנע מהם.. האם זה נכון? האם זה יכול לגרום להחמרת כאבי הבטן שלי?
דניאלה חג שמח! כולי הזדהות איתך!! אם יש מאכל שאני מממתתתה עליו ומתגעגעת נואשות אליו - זה ירקות חיים, וחסה, ו...........אחחחחחח. אבל - לא ברור משאלתך האם את חולה בקרוהן או קוליטיס, או מעי רגיז, או כל דבר אחר. או בכלל לא חולה, ורק חטפת שלשול זמני. אם יש לך שלשולים, אז ממש לא מומלץ כל מיני מאכלים שיש בהם סיבים, אשר למעשה מגרים את המעיים, ומעודדים את השלשולים. אם יש לך עצירויות - אולי כן כדאי. מאידך - חולים בזמן רמיסיה (רגיעה ) ממחלתם, לפעמים כן ממליצים לאכול ירקות חיים - הכל לפי המצב. אצלי - יום - יומיים ברציפות שאני נהנית מסלט טוב טרי - וחבל"ז. אז אני מוסרת ד"ש חם לירקות היפים ומקווה לימים יפים יותר. תכירי את גופך ומצבך, ולפי זה תפעלי
היי דניאלה, לא ציינת מה הרקע שלך - קרוהן, קוליטיס, או משהו אחר וכמו כן, האם את ברמיסיה או האם יש לך היצרויות, שאז המצב שונה וצריך נורא להיזהר. מה שאני יכולה להגיד לך זה שאכילת ירקות חיים משפיעה באופן שונה על כל אחד ואחד. אצלי באופן אישי - כשאני בהתקף, אני משתדלת להימנע, אבל כשהעניינים מתחילים להירגע, אני חוזרת לירקות. לא יכולה בלי זה! אבל אני בדרך כלל לא אוכלת ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי) וכמה שפחות עגבניות וחצילים. מלפפון - בלי קליפה, וחסה וגזר - חופשי, אבל לעולם לא בצל ושום. אין יום שעובר אצלי בלי ירקות חיים. יש בהם המון פיטונוטריאנטים חשובים, נוגדי חמצון ונוגדי דלקת. אבל זה כמובן אינדיבידואלי, ולא בזמן התקף. יש חולים שמדווחים על שלשלולים נוראיים ממנה קטנה של סלט ירקות. אם את לא בהתקף, אני מציעה לך לנסות "בקטנה". תתחילי עם כמה חתיכות מלפפון, עלה של חסה וכו' ותראי את ההשפעה. תגדילי כמויות לאט לאט. הרבה בריאות